RODITELJI, STRPLJENJA Testiranja za prvašiće i kroz cijeli srpanj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Napokon je od Ministarstva obrazovanja stiglo zeleno svjetlo za pokretanjem postupka upisa u prve razrede osnovne škole. Potvrdila je to Vanja Posavac, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport pri Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.
-U dogovoru s liječnicom školske medicine i školama, napravljen je raspored tako da upisi kreću od 18. svibnja i trajat će do kraja srpnja. O obzirom na datume, tako će roditeljima stizati i pozivi – pojašnjava pročelnica Posavac.
Vanja Posavac
Svi roditelji i djeca dobit će pozive u kojima će biti navedeni ne samo datum i vrijeme dolaska na testiranje, već i izjavu zbog epidemioloških mjera. Jučer su otišli pozivi za bjelovarsku Prvu i Četvrtu osnovnu školu, dok sljedeći tjedan na testiranja startaju budući prvašići iz Velikog Grđevca.  A sve je usklađeno sa školskom medicinom.
-Manji dio posla već je obavljen prije dolaska krize, kako u bjelovarskim, tako i u školama kojima je osnivač Bjelovarsko – bilogorska županija, ali nigdje nije sve u potpunosti obavljeno. Sve detalje roditelji će pronaći u pozivima, a i dalje je naš ured na raspolaganju svim roditeljima koji imaju bilo kakvo pitanje – poručuje pročelnica Posavac i dodaje kako bi cijeli ovaj postupak upisa u prve razrede bio pri kraju ili gotov da nije nastupila koronakriza. Inače ove godine u prvi razred krenuti će 1177 djece, što je nešto manje od prošlogodišnje brojke kada je 1200 djece krenulo u prvi razred. Budući da će se testiranja i upisi protegnuti i na srpanj, mjesec kada obitelji planiraju svoje godišnje odmore, većinom izvan mjesta, mnoge zanima što u slučaju nemogućnosti dolaska na testiranje u određeni dan.
-Roditeljima u pozivu piše da ukoliko im termin ne odgovara, da se mogu javiti na broj telefona i u dogovoru sa službenicom mogu dogovoriti neki drugi termin. No, ja bih apelirala na roditelje da nastoje poštivati te termine kako bi ipak uspjeli ovaj postupak završiti tokom srpnja – iskrena je Posavac.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!