SUSRET S POVODOM Vojska koja štiti ono što je narodu najvažnije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegovi suradnici susreli su se s predstavnicama medicinskih sestara iz Opće bolnice Koprivnica, županijskog Doma zdravlja te Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko – križevačke županije.

Uputivši čestitke svim medicinskim sestrama i tehničarima, župan Koren osvrnuo se na trenutnu situaciju u zdravstvu s naglaskom na epidemiju COVID-19 te ulogu medicinskih sestara u toj zahtjevnoj epidemiološkoj situaciji i to ne samo u bolničkom sustavu već i u sustavu socijalne skrbi.

-Svi ste vi jedna vojska koja u narodu štiti ono najvrednije, a to je naše zdravlje, u ime svojih suradnika zahvaljujem Vam na tome. Županija čini sve da stvori bolje uvjete i olakša Vam u obavljanju vaših poslova i u materijalnom smislu, što je i vidljivo u realiziranim projektima. Zdravstveni sustav naše Županije doživljavamo kao jednu cjelinu, što posebno dolazi do izražaja u ovim novonastalim okolnostima i radu Stožera, čije ste glavne sastavnice – zaključio je župan.

Glavna sestra koprivničke bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ružica Evačić spomenula je organizaciju IV. Kongresa sestrinstva Koprivničko-križevačke županije koji je trebao biti središnji događaj obilježavanja i po prvi puta međunarodnog karaktera koji je odgođen zbog epidemije. No, vjeruje kako će se jednom ipak održati.

-Ova godina je proglašena godinom sestrinstva i primalja s posebnim naglaskom i na globalnoj razini o nedostatku sestara, a o tome smo i mi više puta razgovarali na lokalnoj razini i svi imamo isti problem. Više nego ikad bavimo se edukacijama, pojačali smo edukacije kako da ostanemo zdravi i negativni na COVID -19 da bismo mogli pomagati drugima. Ponosni smo što zasada, naglašavam zasada, nemamo oboljelih među sestrama, ali moramo biti ljudi i znati da to nije nemoguće – naglasila je Evačić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!