VELIK USPJEH Od 22 tisuće radova, komisiji „zapelo za oko“ stablo malenih Cicibanaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U jeku pandemije i krize, iz bjelovarskog dječjeg vrtića Ciciban stižu lijepe vijesti. Naime, troje malih Bjelovarčana, polaznika Cicibana kroz svoje likovne radove na najljepši mogući način predstavili su svoj grad, ali i Hrvatsku. Na koji način im je to uspjelo, otkriva pedagoginja Branka Biketa Caktaš.

-Na velikoj međunarodnoj likovnoj izložbi dječjeg stvaralaštva u Češkoj na kojoj je tema bila „Krajolik“, trojica naših dječaka, petogodišnji Nikola i Karlo, te šestogodišnji Marko osvojili su „časno spominjanje“ – kazala je Biketa Caktaš.

Koliko je ovaj uspjeh uistinu velik govori podatak da je ove godine na izložbi bilo 22 tisuće radova iz 78 zemalja svijeta. A evo čime su dječaci osvojili prosudbenu komisiju:
-Nikola, Karlo i Marko, uz pomoć svojih mentorica Ivane Drenovac i Ivane Filipan radili su tehnikom grataža, koja je veoma zahtjevna, ali kreativna tehnika. Prikazali su stablo zimi, a to je bilo toliko uspješno da se svidjelo prosudbenoj komisiji – pojašnjava pedagoginja i dodaje kako su osim njihovih roditelja, uspjehom darovitih Cicibanaca ponosne njihove mentorice, ali i svi ostali djelatnici Dječjeg vrtića Ciciban.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!