DUGA TRADICIJA Vatrogastvo u ovom gradu generacijski je posao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U Hrvatskoj se mjesec svibanj obilježava kao mjesec zaštite od požara. Posao vatrogasaca opasan je i zahtjevan, ali nadasve human i požrtvovan posao. Dobro to znaju u Daruvaru gdje vatrogastvo ima povijest dugu čak 140 godina. Na to je ponosno oko 600 vatrogasaca koliko ih je u daruvarskoj Vatrogasnoj zajednici na čelu s predsjednikom Vladom Horvatom. On sam ima staž dug 54 godine, prvo kao dobrovoljac, pa profesionalac, a sada kao volonterski predsjednik zajednice. I od toga ne odustaje iz jednostavnog razloga koji ga je i privukao – ljubavi prema vatrogastvu.
FOTO: FACEBOOK GRAD DARUVAR
– U početku me privukla spoznaja da nekome mogu pomoći u nevolji. Posao sam zavolio još kao dobrovoljac i s time sam se bavio. Kasnije je došao rat, bio sam mobiliziran te sam nakon toga prešao u profesionalni dio, ali ljubav je ostala – kaže Horvat.
Vatrogastvo bi Horvat preporučio i mladim generacijama.
– Vatrogasci su dobrog srca. Svi oni koji u današnje vrijeme žele pomoći drugima kada su u nevolji, sigurno su ljudi koji u sebi imaju želju pomoći što ih na neki način vodi da budu članovi vatrogasnih zajednica i da se time bave – ističe Horvat.
U Daruvaru su ponosni na to što se vatrogastvom bave generacije iz iste obitelji. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!