NOVO RUHO BOLNICE Završen milijunski projekt energetske obnove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zgrada Opće bolnice Bjelovar i stomatologije poprimila je novo ruho. Projekt obnove, koji se privodi kraju, podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulanta Opće medicine, Dispanzer za žene te popratni odjeli. Uz to, novi izgled dobila je i zgrada stomatologije. Ovaj projekt vrijedan 6,8 milijuna kuna samo je jedan u nizu europski ugovorenih projekata vrijednih 700 milijuna kuna. Planski izvršenim rokovima zadovoljan je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.
– Mogu reći da sam vrlo zadovoljan jer su rokovi koje smo dali izvršeni i prije planiranog datuma. Umjesto kolovoza, već u svibnju možemo reći da su radovi pri kraju. Izvođač radova sve je napravio na vrijeme, a važno je i da situacija oko koronavirusa nije smetala građevinarstvu da napravi ovakav pothvat. Ovim objektom rješava se pitanje ukupnosti jednog dijela obnove i standarda, kako za naše pacijente, tako i za liječnike koji rade u zdravstvenom sustavu. Pitanje uštede energije samo je jedan dopunski element – rekao je Bajs.
Župan Damir Bajs
Zadovoljstvo ne krije niti ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch.
– Mi smo prezadovoljni s radovima. Očekujemo uštedu potrošnje energetske energije oko 60 posto. Najvažnije je istaknuti da su radovi tekli bez problema, a čak nismo imali niti jednu primjedbu korisnika naše usluge – ističe Allouch.
Osim spomenutih radova, treba istaknuti i dodatne radove koji su obuhvaćeni projektom. Uređen je ulaz u bolničku zgradu, a uređenje okoliša i rasvjete tek slijede. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!