POVRATAK NA TRAVNJAK Mlade nogometaše očekuju nova pravila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Popuštanje mjera donijelo je dobre vijesti i za mlade nogometaše koji danas kreću s prvim treninzima nakon pauze duge gotovo dva mjeseca. Čega se sve moraju pridržavati pojasnio je voditelj škole nogometa u NK Bjelovar Momir Ljubić. Inače, mlade nogometne snage treniraju u 11 različitih generacijskih skupina, a ukupno ih ima oko 250.
FOTO: FACEBOOK NK BJELOVAR
-Ima puno novosti. Na svim ulazima moramo imati dezinficijense, a oni moraju biti dostupni i na prostoru od otprilike 50 četvornih metara. Zasad nećemo koristiti svlačionice pa se mjere koje nalažu da se nakon svake grupe cijeli prostor mora dezinficirati, trenutno ne moramo pridržavati. Ionako je taj prostor u obnovi pa ga ni ne možemo koristiti – pojašnjava Ljubić i ističe kako će morati postaviti i posebne kante za odlaganje otpada. Na treninzima bi trebalo biti odstojanje djece od minimalno metar i pol, no budući da je nogomet kontaktni sport, to nije moguće ispoštovati, svjestan je Ljubić. No, ako to nije moguće ostvariti, struka je preporučila da se vodi evidencija dolazaka djece gdje će biti navedeni i kontakt brojevi roditelja koji se moraju nazvati u slučaju bilo kakve sumnjive situacije. U tim bi se situacijama cijela grupa onda stavila u samoizolaciju. Iako se u propisanim mjerama spominju prijateljske utakmice, za razliku od prvenstvenih koje su u potpunosti odgođene, NK Bjelovar najprije će krenuti s laganim treninzima.
– Mi po izrečenim mjerama možemo organizirati prijateljske utakmice, ali puno je toga nedorečeno. Mi stoga zasad nećemo forsirati. Zbog duge pauze krenut ćemo s laganijim treninzima kako bi djeca mogla opet ući u proces i ritam koji su imali prije ove pauze – iskren je Ljubić koji dodaje kako će redovito pratiti situaciju. Ukoliko mjere i dalje budu u popuštanju, svakako će razmotriti ideju organizacije prijateljskih utakmica. Iako su se u NK Bjelovar nadali da će nakon ovogodišnjeg europskog nogometnog prvenstva, već uobičajeno, imati navalu budućih malih nogometnih zvijezda, sada je teško prognozirati koliko će mladeži upisati školu nogometa. U svakom slučaju, idu korak po korak, a trenutno se najviše vesele dolasku svojih malih članova ponovno na travnjak.
A o početku treninga mladih nogometaša ovih se dana razgovara i u NK Ždralovi. Potvrdio nam je to Šefik Ušanović iz NK Ždralovi. Kao i ostali, dobili su upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi se znali na vrijeme pripremiti. Uprava kluba razmotrit će, stoga, u narednim danima kada će se devet generacijskih skupina u kojima ima oko 175 malih nogometaša, vratiti na zeleni travnjak.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!