BAJS VRAĆA LOPTICU Tvrdi da poziv nije očekivao, podsjetio na stari sastanak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Bjelovarsko-bilogorske županije reagirali su na današnje tvrdnje bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka o tome kako se Županija posljednje tri godine nije zanimala za projekt izgradnje aglomeracije. Zbog toga, kazao je Hrebak, nije smatrao potrebnim pozvati i predstavnike Županije na današnje potpisivanje ugovora koje je označilo početak radova.

Priopćenje Bjelovarsko-bilogorske županije prenosimo u cijelosti.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs smatrao je potrebitim čestitati na potpisivanju ugovora vezanog uz projekt „Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“. Bjelovarsko-bilogorska županija od početka je bila uključena u projekt Algomeracije Bjelovar, Gudovac i Rovišće na poziv Grada Bjelovara i Općine Rovišće da bude partner u projektu s obzirom na važnost projekta i otvaranje mogućnosti da bude proveden.

Međutim, da danas gradonačelnik Hrebak kaže da prvi put čuje da je Županija partner na projektu upućuje samo na to da je postao vrlo zaboravan i to ne prvi put. Podsjetit ćemo samo da je župan Damir Bajs na njegov poziv prisustvovao 1. travnja 2019. godine potpisivanju ugovora za projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture Algomeracije Bjelovar. 

Tada je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak rekao:  „Mi smo ovaj projekt samo preuzeli i uspješno ga priveli kraju. Projekt je iznimno bitan za interese Grada Bjelovara, gdje će se veliki dio vodovodne i kanalizacijske mreže obnoviti ili dodatno proširiti. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om je 257 milijuna kuna“.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs je tada izjavio: „Ovime će se omogućiti novi standard u vodoopskrbi, a kasnije nadam se i u odvodnji za ukupnost naše županije. Sama Županija je 2014.godine bila supotpisnik ugovora o projektiranju zajedno s Općinom Rovišće, ali u konačnici ukupnost posla su obavili ponajviše oni koji to i moraju, Hrvatske vode i Grad Bjelovar. Želim da projekt što prije započne i u konačnici da se standard u našoj županiji, koja je nekada imala samo 17% vodoopskrbe, digne na barem ono što je državni prosjek, a to je preko 80%“.

 “Kada govorimo o taštini mogu reći da sam tada bio pozvan od gradonačelnika Hrebaka, kao što smo u međuvremenu imali niz sastanaka vezanih uz projekte Grada i Županije od Đačkog doma pa nadalje. Moram reći da nisam ni očekivao da će me gradonačelnik Hrebak danas pozvati na potpisivanje ugovora, jer ipak je predizborno vrijeme i svaki političar, a time i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak koji ima ambicije vezane uz parlamentarne izbore pozvao je one koji su mu trenutno bitni. No, to mene nije spriječilo da čestitam na potpisivanju ugovora, jer u konačnici kreće se u radove vezane uz projekt koji smo u partnerom odnosu započeli, a na dobrobit građana i podizanja standarda komunalne infrastrukture“, ističe župan Damir Bajs.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!