EVO KADA KREĆU Roditelje vrtićke djece očekuje novi način upisa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svibanj je donio mnoge pozitivne pomake, pa su tako i roditelji školaraca i vrtićaraca dočekali informacije kada će uslijediti upisi u novu školsku, odnosno pedagošku godinu. Budući prvašići s ponedjeljkom kreću na testiranja, preglede i razgovore, a njihovi roditelji unaprijed će dobiti informacije i rasporede. Nešto drugačija je pak situacija s vrtićima, odnosno s upisima djece u novu pedagošku godinu. Nepovoljna situacija s koronavirusom prolongirala je cijelu proceduru upisa, a dodatno ju je usporila i nova aplikacija za upis mališana koja se ovih dana užurbano završava. Potvrdila nam je to dogradonačelnica Bjelovara, Valna Bastijančić Erjavec.
FOTO: FACEBOOK GRAD BJELOVAR, Dogradonačelnica Valna Bastijančić Erjavec
-Aplikacija još nije gotova, e upisi mališana provodit će se u mjesecu lipnju, a svi će roditelji biti pravovremeno o tome obaviješteni. Pregledi pedijatra koji su potrebni, pregled stručne službe, odnosno razgovor u školi neće biti online. Taj dio i dalje će se provoditi fizički. No zato će sva dokumentacija, sve ono što se mora popuniti pri upisu kod prijema u skupinu dječjeg vrtića, ići online  – pojašnjava detalje Bastijančić Erjavec i dodaje kako će na stranicama Grada, ali i svih dječjih vrtića na području grada biti obavijest s informacijama koje roditelji moraju znati. U ovom trenutku, dogradonačelnica tvrdi da bi bilo nezahvalno govoriti o koracima upisa, no bitno je naglasiti da će svaki roditelj moći izabrati onaj vrtić u koji želi da se njegovo dijete upiše.
-E upisi koji nas očekuju nisu ništa strašno i roditelji se ne moraju ničega plašiti. Već smo čuli kako razne priče kolaju gradom da će Grad raspoređivati djecu kako se nama svidi, no to nije istina. Nama je bitno da se mališani upišu, a u koji objekt, odlučit će sami roditelji – umiruje situaciju Bastijančić Erjavec i dodaje kako će e upisi znatno ubrzati i olakšati situaciju svima. Roditelji više neće morati uzimati slobodan dan ili trčati za vrijeme pauze u vrtić, već će iz svog doma upisati dijete u željenu ustanovu. No, napominje dogradonačelnica, svi oni roditelji koji nemaju tu mogućnost, i dalje će moći dokumentaciju osobno donijeti u vrtić i na taj način osigurati upis svog djeteta u pedagošku ustanovu.
Da se za e upise pripremaju i u vrtićima, potvrdila nam je i Marina Hehet Valentić, ravnateljica Dječjeg vrtića Osmijeh.
-Mi čekamo Grad da nas obavijeste o rokovima, a tek tada mi možemo obavijestiti naše roditelje što i kako trebaju učiniti. Već smo imali nekoliko poziva, no ja sam naše roditelje zamolila da nazovu početkom lipnja kada bi informacije trebale biti jasnije – kazala je Hehet Valentić i dodala da roditelji koji žele svoje mališane upisati u Osmijeh, mogu zasad ispuniti formular, odnosno zamolbu koja se nalazi na stranicama Dječjeg vrtića i time iskazati svoju namjeru.
Inače, u doba koronavirusa, Dječji vrtić Osmijeh polazi 42 mališana od njih ukupno 180 djece. Svi su smješteni u jedan objekt i zasad sve dobro i bez ikakvih problema odrađuju. Roditelji i djeca vrlo su se brzo prilagodili svim mjerama, a atmosfera u vrtiću vrlo je ugodna, potvrdila je Hehet Valentić.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!