KRENULA JE Aglomeracijom će vodovod dobiti 800 kućanstava, a kanalizaciju više od dvije tisuće obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Potpisom ugovora između Vodnih usluga kao naručitelja i zajednice ponuditelja započela je realizacija najvećeg projekta u povijesti Bjelovara. Riječ je o projektu aglomeracije vrijednom gotovo 260 milijuna kuna od čega Europska unija sufinancira oko 147 tisuća kuna. Rekonstrukcija vodovoda predviđa se za 18 ulica u gradu i to ukupne duljine od 6 tisuća i 204 metra zajedno sa rekonstrukcijom već postojećih ključnih priključaka. Trenutni radovi na Križevačkoj cesti, koje su među ostalima, obišli ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, nisu dio aglomeracije, no čine preduvjet za početak iste prema Klokočevcu i Rovišću, a vrijedni su više od 9 milijuna kuna. Više je kazao gradonačelnik Dario Hrebak. 
Gradonačelnik Dario Hrebak
-Istina je da smo u vremenu krize, gospodarstvo pada, ali ovo je dokaz kako možemo biti optimisti. Prevelik je ovo projekt da ga ne bi bjelovarsko gospodarstvo osjetilo, ipak će se 260 milijuna kuna potrošiti na ovom području – optimističan je Hrebak.
Važnost projekta aglomeracije istaknuo je i sam ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić.

-Čak 258 milijuna razloga za optimizam je u realizaciji aglomeracije Bjelovar – Rovišće. Svaki novi priključak prije svega na vodoopskrbu, ali i na odvodnju je pobjeda kako Hrvatskih voda, tako i svih nas zajedno jer će standard naših građana s područja grada Bjelovara, odnosno općine Rovišće na taj način biti uvećan – poručio je Ćorić.
Direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić podsjetio je kako se na području Grada Bjelovara trenutno izvode projekti u vrijednosti 21 milijun kuna i to bez aglomeracije. Sustav odvodnje, pojasnio je, se proširuje na području Trojstvenog Markovca, a u tijeku je izgradnja podsustava Zapad, to je spoj Križevačke i Cankareve i okolne ulice. Bez prethodno navedenih projekata, naglasio je Ivančić, ne bi ni moglo doći do aglomeracije. Iznimnu važnost ovog projekta za Općinu Rovišće naglasio je načelnik Slavko Prišćan.
Načelnik Rovišća Slavko Prišćan
-Puno smo čekali ovaj korak i stoga moram zahvaliti svojim stanovnicima na strpljenju. Čak 25 posto stanovništva će se priključiti na ovaj vodovod čime ćemo doći do 90 posto. Hvala i partnerima na projektu, Gradu Bjelovaru i Vodnim uslugama, ali i Ministarstvu, Vladi i Hrvatskim vodama – kazao je Prišćan dodavši kako je sljedeći korak realizacija odvodnje za koju je u tijeku izrada projektne dokumentacije.
Nakon što se projekt u području vodoopskrbe realizira, priključke na vodnu mrežu dobit će 778 kućanstva dok će realizacijom projekta u području odvodnje priključenje na mrežu dobiti 2 tisuće i 303 stanovnika. Rok završetka radova je 23 mjeseca.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!