PRESSICA BEZ ŽUPANIJE Hrebak: A gdje su bili posljednje tri godine?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Manje od sat vremena prije najavljene pressice povodom početka realizacije 260 milijuna kuna vrijednog projekta izgradnje aglomeracije na području Bjelovara i Rovišća, na adrese medija iz Bjelovarsko-bilogorske županije pristiglo je priopćenje upravo na tu temu. U dopisu se izražava zadovoljstvo činjenicom što projekt ide u realizaciju, no on ima i svoj nastavak.

-Da se prisjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija bila je od početka partner na projektu, uključujući i potpisivanje Ugovora o partnerstvu na projektu „Priprema projektno-studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa za sufinanciranje od strane EU za aglomeracije  Bjelovar, Gudovac i Rovišće u studenom 2014. godine – stoji u priopćenju kojem su priložene i fotografije sa spomenutog potpisivanja.

Iako se to u dopisu ne navodi izrijekom, očito je da iz Županije aludiraju na činjenicu kako u današnjem protokolu nema nikoga od njihovih predstavnika.

Naime, na konferenciju za medije koju je organizirao Grad Bjelovar, uz domaćine, gradonačelnika Darija Hrebaka i predsjednika Gradskog vijeća Antu Topalovića, pozvani su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, saborski zastupnici Miro Totgergeli i Branko Hrg, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i njegov zamjenik Davor Vukmirić, rovišćanski načelnik Slavko Prišćan, te predstavnici Uprave Vodnih usluga Bjelovar, koje su nositelj projekta.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u činjenici što na pressicu nije pozvan nitko iz Bjelovarsko-bilogorske županije ne vidi ništa sporno.

-U posljednje tri godine, otkako sam ja gradonačelnik, nitko iz Županije nije se informirao i raspitivao o aglomeraciji, a znamo da je bilo poteškoća i, ako je željela, Županija je mogla ponuditi pomoć. Ali, nisu se javljali i to dovoljno govori o njihovoj brizi. Nemam informacija o tome jesu li i na koji način ranije bili uključeni u projekt, no provjerit ću. Osim toga, ovaj projekt financira se iz europskih fondova te proračuna Hrvatskih voda, Vodnih usluga, Grada Bjelovara i Općine Rovišće. Županija u njega ne ulaže niti kunu, stoga ne vidim razlog da bilo tko od predstavnika Županije dolazi na ovakve konferencije za medije – kazao je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!