GRUBIŠNO POLJE Novi odobreni projekti na području grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Iako je situacija oko koronavirusa izazvala pomutnju u mnogim planiranim projektima, u Grubišnom Polju za to su vrijeme stizale samo dobre vijesti. Novi projekt Zaželi prošao je administrativnu provjeru, a vrlo je vjerojatno da će biti i odobren. Ovoga puta, projekt obuhvaća dvadesetak zaposlenih žena čija je skrb potrebna za više starijih i nemoćnih korisnika s područja grada. S krajem svibnja rad zaposlenica u projektu Zaželi istječe, no kako bi se održao kontinuitet, Grad je samostalno odlučio kandidirati nastavak programa. Sukladno projektu, zaposlenice nakon 1. lipnja imaju pravo na tromjesečno dodatno obrazovanje poput samostalnog njegovatelja, pomoćnih konobara ili kuhara te samostalnog knjigovođe.
FOTO: GRAD GRUBIŠNO POLJE
– Prošli smo administrativnu provjeru i nadam se da će to biti dobro bodovano kako bi projekt mogao proći do kraja. Ne mogu sa sigurnošću reći što će biti, ali mi je drago da je program dobro pripremljen i da je ova provjera riješena – kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Osim toga, Grad se može pohvaliti još jednim odobrenim projektom.
– Odobren nam je i projekt za specijalno komunalno vozilo prema Ministarstvu graditeljstva, a uskoro bi trebali raspisati i natječaj za nabavku novog vozila. Tako da sam i zbog toga sretan – kaže Mađeruh.
Novi projekt Zaželi vrijedan je više od dva milijuna kuna, dok je specijalno komunalno vozilo sufinancirano sa 160 tisuća kuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!