OBITELJSKI CENTAR Trenutno samo individualna savjetovanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog suzbijanja epidemije koronavirusa, novonastalim mjerama morao se prilagoditi i bjelovarski Obiteljski centar. Svoje korisnike zato su obavijestili da termine savjetovanja dogovaraju telefonski ili putem maila. Individualna savjetovanja postepeno su se počela provoditi dok se preventivni programi koji uključuju veći broj ljudi, i dalje ne provode.
– Preventivne programe za sada još ne provodimo jer u te je programe uključen veći broj ljudi. Zapravo nismo dovoljno u mogućnosti da osiguramo uputu vezanu uz mjere socijalnog distanciranja pa za sada preventivne programe ne provodimo – kaže predstojnica Obiteljskog centra, Romana Misir te posebno naglašava proces koji korisnici moraju proći prilikom dolaska u Obiteljski centar.
– Važno je naglasiti da prilikom dolaska u našu podružnicu korisnici trebaju potpisati izjavu da nisu imali temperaturu niti respiratorne smetnje i da, prema svojem saznanju, nisu bili u kontaktu s inficiranom osobom. Također, prije ulaza u naše prostore, korisnicima se mjeri temperatura – rekla je Misir.
Na samom ulazu korisnici također moraju proći već uobičajenu dezinfekciju ruku dok se prilikom savjetovanja vodi računa o potrebnom razmaku. Iako se trenutne mjere moraju poštivati, ustanova koja obavlja poslove savjetodavnog i preventivnog rada veseli se ponovnom provođenju aktivnosti kao što su tematske radionice, grupe potpore, predavanja, edukacije, kreativne radionice i igraonice. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!