POJAČAN INVESTICIJSKI CIKLUS Osim energetske obnove, spremaju i dogradnju za jednosmjensku nastavu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je radove na europskom projektu energetske obnove Osnovne škole Berek. Riječ je o projektu vrijednom 686 tisuća kuna. Uz  Fond za zaštitu i Ministarstvo regionalnog razvoja, ovaj projekt sa 173 tisuće kuna sufinancira i Županija.
Planirani radovi obuhvaćaju sanaciju krovišta, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, poda i stropa, ugradnju LED rasvjete te  zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom.
Završetkom energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija školu u Bereku opremit će i novim namještajem, a sve s ciljem da 80 učenika i 26 zaposlenika dobiju uvjete školovanja i rada u objektu 21. stoljeća.  Spomenuti radovi jako vesele i prvog čovjeka Bereka, načelnika Matu Tonkovića.
FOTO: BBŽ
-Suradnja škole, Općine i Županije je na visokom nivou, tako je bilo i vjerujem da će tako i ostati. To je naš cilj i naša obveza prema lokalnom stanovništvu – jasan je Tonković.
A slične stavove ima i ravnateljica škole Dušica Vunić.
-Naša škola je građena 1968. godina, montažnog je tipa i ima već nekih dijelova koje je doista potrebno zamijeniti zbog sigurnosti djece. Kad to napravimo, imamo i daljnje planove, a to je dogradnja škole, odnosno dogradnja četiri učinice što bi nam pak omogućilo rad u jednoj smjeni – kazala je Vunić.
Prvi preduvjet za to je ishođenje potrebne dokumentacije, a realizacijom projekta, koji bi se provodio u suradnji Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Berek,  napravio bi se dodatni iskorak i omogućio prelazak u jednosmjensku nastavu. Stoga će se nakon energetske obnove krenuti prema projektiranju dogradnje nekoliko učionica.
FOTO: BBŽ
-Mislim da smo mi partneri u jednom zajedničkom poduhvatu koji će pznačiti bolji standard školstva, iskoristili smo priliku koja nam je dana, a zahvaljujući čemu će naši učenici, ali i svi zaposlenici imati primjerene uvjete za rad – naglasio je župan Bajs.
Podsjetimo, u vrijeme pandemije koronavirusa započete investicije Bjelovarsko-bilogorske županije, među kojima je i energetska obnova škole u Bereku, nisu zaustavljene, već naprotiv nastavljene su, a Bjelovarsko-bilogorska županija krenula je i u novi investicijski ciklus.
Naime, stav Bjelovarsko-bilogorske županije i njenog čelnog čovjeka župana Damira Bajsa je da izlazak iz krize uzrokovane pandemijom koronavirusa nije moguć uz štednju javnog sektora, već upravno suprotno, povećanjem javnih investicija i osiguravanjem posla našim građevinarima i srodnim djelatnostima u vremenima krize.
Bjelovarsko-bilogorska županija ovoga je trenutka najveći investitor u županiji u kojoj su u tijeku radovi na 15-ak gradilišta vrijednih 330 milijuna kuna i niti jednog trenutka Bjelovarsko-bilogorska županija i njen čelni čovjek župan Damir Bajs nisu dvojili da li ih treba nastaviti.
Osim toga, Bjelovarsko-bilogorska županija ovog trenutka ima spremne projekte za raspisivanje natječaja i osigurana sredstva za još 15-ak investicija vrijednih preko 100 milijuna kuna, a vezane uz graditeljstvo i popratne industrije.
Inače, Osnovna škola Berek jedna je od 44 škole na području naše županije  obuhvaćene europskim projektom energetske obnove u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna, a završetkom njihovih obnova 90 posto učenika ići će u nove, modernizirane škole.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!