UŽARENI TELEFONI Nezavisni političari jako su napeti Škorinoj koaliciji i velikim igračima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako se bliže parlamentarni izbori, tako se zahuktava stanje na političkoj sceni. Velikim strankama sve su više zanimljivi nezavisni političari, kojima, potvrdili su nam sami, telefoni sve češće zvone. Među njima su, u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme i bivši HSS-ovac koji je iz stranke istupio početkom godine i to zbog izjave predsjednika stranke Kreše Beljaka da UDBA nije ubila dovoljno hrvatskih emigranata. Ta je izjava Piraku bila okidač nakon kojeg je tražio Beljakovu ostavku poručivši da stranku vodi u propast. Budući da rasplet nije bio onakav kakvog je očekivao, Pirak je, nakon 30-ak godina provedenih u HSS, zajedno s još 300-injak članova, izašao iz te stranke. Ako se prisjetimo kako je na posljednjim predsjedničkim izborima u Čazmi Miroslav Škoro odnio uvjerljivu pobjedu, nameće se pitanje hoće li Dinko Pirak podržati upravo Domovinsku koaliciju na predstojećim izborima. Prvi čovjek Čazme tu informaciju zasad nije želio potvrditi, no rekao je kako su pregovori u tijeku. Više informacija, zaključio je, imat će kroz tjedan dana.
Fredi Pali, načelnik Velike Pisanice
A da mu telefon učestalo zvoni, potvrdio nam je i nezavisni Fredi Pali, načelnik Velike Pisanice, također bivši HSS-ovac.
-Čini se kako mi nezavisni političari, naročito iz manjih sredina, postajemo jako zanimljivi velikim strankama u posljednje vrijeme. Da, zovu me, a mogu reći da su razgovori sa Škorinom grupacijom, ali i nekim drugim političkim opcijama već obavljeni. Odluku još nemam, no, budući da živimo u sredini s velikim brojem nacionalnih manjina, moji žitelji podržavaju Roberta Jankovića, nezavisnog saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine – kazao je Pali i dao naslutiti da bi se odgovor kojoj političkoj opciji će čuvati leđa, znati kroz tjedan dana. Kao i u Pirakovoj sredini, i Velikopisančani su prilikom predsjedničkih izbora 2019. podržali upravo Škoru kao prvu opciju. Hoće li tu naklonost prepoznati i čelnik Velike Pisanice, ostaje za vidjeti u narednim danima.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!