NOVA ULAGANJA Moderniziranu prometnicu dobit će žitelji dvaju naselja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – U Općini Veliko Trojstvo ovih se dana pripremaju za javni natječaj koji se odnosi na modernizaciju nerazvrstane ceste u naselju Martinac prema Letičanima. O kojoj dužini dionice se radi i kako će se ona financirati, pojasnio je općinski pročelnik Dražen Juranić.
-Radi se o prometnici koja je dužine oko 560 metara, a Općina Veliko Trojstvo je aplicirala i prošla na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, doduše s nešto manjim iznosom nego što je planirano, a radi se o 180 tisuća kuna – pojasnio je pročelnik Juranić dodavši kako će ostatak novca, do ukupno 450 tisuća kuna, osigurati Općina Veliko Trojstvo. Iz Općine očekuju da bi do lipnja mogli imati i izvođača radova, naročito jer ova koronasituacija utječe na tržište tako da izvođači i nemaju baš posla te jedva čekaju novi raspisan natječaj.
-A treba spomenuti i kako je to relativno mali i brzi projekt za realizaciju i brzo mogu do novca – zaključuje Juranić koji je uvjeren da će nova cesta zasigurno mještanima svih okolnih naselja olakšati svakodnevicu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!