PREBACIVANJE LOPTICE Nove ceste donijele su im dodatne troškove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Jedan od ovogodišnjih prioriteta čelnika Općine Đulovac modernizacija je, odnosno asfaltiranje oko tri kilometra dionice nerazvrstanih cesta u dva naselja – Škodinovcu i Dobroj Kući. Riječ je o prometnicama koje su prije nekoliko godina sa županijske razine prebačene općinama.
-Oko 1100 metara duga je dionica koju moramo asfaltirati u Dobroj Kući i oko 1500 metara u Škodinovcu. Nama to stvara veliki problem u smislu održavanja, pogotovo Dobra Kuća jer je brdovita. Svaki pljusak nam odnese šoder s ceste, što povećava iznose održavanja cesta. A s druge strane imamo potrebu za specijaliziranom mehanizacijom kako bi mogli održavati takve ceste – iskren je načelnik Drago Hodak.
Načelnik Drago Hodak
No, unatoč tome, primjereno je da svako naselje gdje ljudi stanuju ima osnovnu infrastrukturu poput vodovoda i asfaltirane ceste, napominje Hodak i dodaje da u Dobroj Kući ima 30-ak žitelja.
-Mi smo općina s 23 naselja što čini više od 200 kilometara nerazvrstanih prometnica. To je veliki izazov za jednu lokalnu samoupravu, a ako bi barem 90 posto tih prometnica uspjeli asfaltirati, znatno bi smanjili troškove održavanja, a bilo bi nam lakše provoditi i zimsku službu te čistiti bankine – kazao je načelnik Hodak
Što se tiče financiranja, Općina je cestu u Škodinovcu prijavila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za koju im je odobreno 250 tisuća kuna, od ukupne investicije koja iznosi oko 800 tisuća. Asfaltiranje ceste u Dobroj Kući koštat će oko 600 tisuća, a iz Općine se nadaju pomoći također Ministarstva regionalnog razvoja, ali od strane fonda za nacionalne manjine za koje očekuju da će im pomoći s oko 250 do 300 tisuća kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!