DOBRE VIJESTI Bjelovar postaje sve zanimljivija destinacija mladim liječnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs potpisao je novih pet ugovora županijske potpore za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije. Valja napomenuti da je to prva županija u Hrvatskoj koja je krenula s ovakvom vrstom pomoći. Mjere podrazumijevaju sufinanciranje stambenih kredita, troškova podstanarstva i stručnog usavršavanja. Dosad, u dvije godine, potpisano je 114 takvih ugovora s liječnicima i medicinskim osobljem.

-Javni poziv je trajno otvoren, a to znači da se u bilo koje vrijeme godine liječnici mogu javiti i dobit će ugovor sa županijom za ono za što se kandidiraju – pojašnjava župan Damir Bajs.
Inače, Županija je u godinu dana provođenja ovih mjera izdvojila 1,5 milijuna kuna iz proračuna, a cilj im je zadržati liječnike, ali i privući nove da dođu na ovo područje. Brigom Županije o zdravstvenim djelatnicima zadovoljan je i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch koji je naglasio da je dosad 50-ak zaposlenika iskoristilo subvenciju Županije.
Ravnatelj bolnice Ali Allouch
-Manji broj liječnika iskoristio je subvencije za podstanarstvo, a veći dio za otplatu kamate kredita, što znači da su odlučili ostati živjeti u ovom kraju. Najviše me veseli što je više od polovice njih iskoristilo subvenciju za stručno usavršavanje. Znamo da je investicija u znanje najvrjednija investicija i višestruko nam se vraća – zadovoljno ističe Allouch.
Ravnatelj bolnice potvrdio je da Bjelovar postaje sva zanimljivija destinacija liječnicima, te je najavio kako u kratko vrijeme očekuju dolazak najmanje petero novih zdravstvenih djelatnika. Ono što ih posebno veseli je činjenica da se radi o stručnjacima zahvaljujući kojima će bolnica proširiti svoje usluge. Naime, radi se o liječnicima kojih dosad nije u bjelovarskoj bolnici.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!