OBNOVA ŠKOLA Investicije na čazmanskom području vrijedne 20 milijuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Jedna od četrdesetak škola kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija i koje prolaze kroz energetsku obnovu je Osnovna škola Čazma. Na matičnom objektu se mijenja stolarija, obnavljaju se krovište, podovi i stropovi, ugrađuje se nova LED rasvjeta i postavlja nova termo ovojnica. Uz to će nastavnici napokon dobiti adekvatnu zbornicu, a učenici nekoliko novih potrebnih učionica kaže ravnateljica, Lidija Osman.

-Od stare knjižnice smo napravili jednu novu učionicu, a preuređuje se i dio učionica koje su bile prevelike pa ćemo ih pregraditi za manje razrede. Osim toga, iznad dvorane smo imali veliki neiskorišten prostor koji smo pretvorili u dodatne dvije prekrasne učionice – tumači ravnateljica Osman.
U sve to će se uložiti deset milijuna kuna, ali taj iznos ne pokriva dodatne troškove, napomenuo je za obilaska škole župan, Damir Bajs.
-Ovo je objekt iz pedesetih godina na kojem je potrebno izvesti niz dopunskih radova, tako da će konačni troškovi premašiti osigurani iznos od 10 milijuna kuna – kazao je Bajs.
Županija će pokriti razliku te kao i u ostalim školama koje prolaze kroz energetsku obnovu kupiti namještaj. Uz matični objekt, obnavljaju se i područne škole u Mikloušu i Dapcima tako da je cjelokupno županijsko ulaganje u školstvo u Čazmi dvadeset milijuna kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!