ODLAZAK ČLANOVA Hrebak Žuveli poželio sreću, o suradnji s HDZ-om odlučuje se za vikend

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uoči novih parlamentarnih izbora počela su stranačka preslagivanja, i to ne samo kad je riječ o stvaranju koalicija, već i promjeni stranačkih dresova pojedinaca. HDZ je tako napustio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, zajedno s većim brojem članova s vukovarskog područja. Poručili su kako to čine jer smatraju da je HDZ okrenuo leđa Vukovaru i pregazio vrijednost njegovih žrtava. I MOST je ostao bez nekoliko članova. Tu su stranku odlučili napustiti Marija Vuković, Slaven Dobrović i Vlado Marić. Osipanje, čini se, prijeti i HSLS-u. Da napušta stranku jučer je na društvenim mrežama objavio zadarski ginekolog Ivica Žuvela, a kao razlog je naveo koketiranje predsjednika stranke Daria Hrebaka s HDZ-om.

-Spočitava mi se da mi do sada nije smetala koalicija s HDZ-om, sad mi odjednom smeta. Netočno. Progutao sam par koalicija u nadi da će doći bolja vremena. I kad se činilo da su došla, sve je ostalo isto usprkos drukčijim najavama. Nikome ništa ne zamjeram, svakome mogu pogledati u oči i svima želim sve najbolje – napisao je, među ostalim, Žuvela.

Hrebak kaže kako ga to uopće ne brine.

-Žao mi je svakog pojedinca koji odluči otići, no mi smo liberalna stranka, svatko ima pravo birati svoj put i pokušati ispuniti ambicije negdje drugdje. Žao mi je tek što kolega Žuvela nije pričekao da stranka donese konačnu odluku stranačkih tijela vezanu uz izbore – kaže Hrebak.

A ona bi trebala biti donesena ovoga vikenda, otkriva Hrebak, koji dodaje kako HSLS pregovara s nekoliko potencijalnih partnera, među kojima je, priznaje i HDZ, ali i manje, liberalne stranke. Kaže kako konačna odluka neće ovisiti o njemu, već stranci, a bez obzira što se odluči, najvažnije mu je da Bjelovar opet ima svog saborskog zastupnika.

-Posljednje četiri godine to nije bio slučaj i kada god sam kao gradonačelnik morao lobirati za bjelovarske projekte morao sam zvati kolegu Branka Hrga u Križevce ili kolegu Miru Totgergelija u Grubišno Polje. Zahvalan sam im na pomoći, no mislim da Bjelovar zaslužuje imati svog zastupnika – kaže Hrebak koji ć se upravo zbog toga u pregovorima s partnerima zalagati za to da HSLS dobije ulazna mjesta na izbornoj listi. U slučaju osvajanja mandata, ne misli se odreći dužnosti gradonačelnika.

-Ako dođe do toga, bit ću i gradonačelnik i saborski zastupnik i neću biti prvi koji će donijeti takvu odluku. Mislim da je to dobra opcija za Bjelovar – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!