HREBAK OTVORENO: Zar se netko treba ubiti da bismo saznali gdje su milijuni iz BBŽ?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što su SDP-ovci, predvođeni potpredsjednikom stranke Rajkom Ostojićem i šefom županijskog SDP-a Tihomirom Jaićem, prozvali čelnika HSLS-s i gradonačelnika Daria Hrebaka za netransparentnost, odgovor se nije dugo morao čekati. Samo sat vremena kasnije, Dario Hrebak je odlučio odgovoriti na niz optužbi za koje je prozvan, a među kojima je i WiFi 4EU. Netipičan je bio i sam početak press konferencije na koju su nepozvani došli Ostojić i Jaić i još jednom, pred okupljenim novinarima, prozvali Hrebaka za nepostojanje besplatnog Interneta. Nekvapil je pitao Hrebaka gdje bi mogao predati zahtjev za premještajem u Gradsku upravu aludirajući na nedavnu aferu kada su SDP-ovci upirali prstom u Hrebaka jer je djelatnica iz MUP-a premještena u Gradsku upravu, a ima HSLS-ovu člansku iskaznicu. Hrebak im je odgovorio neka upitaju Bruxelles što nije u redu s europskim projektom vezanim za Interenet rekavši da upadaju na organiziranu pressicu. A za zapošljavanje im je poručio da se obrate SDP-ovcima zaposlenim u Bjelovarsko – bilogorskoj županijai među kojima jer i pročelnica Vanja Posavac. SDP-ovci se nisu dali smesti poručivši prvom čovjeku grada da su na javnoj površini pa su došli poslušati koja će biti tema pressice. Hrebak im je dobacio na odlasku da pozdrave “Rajka i Beru” i neka poruče Beri da vrati 260 tisuća kuna.
Jaić je bio nepozvan gost na HSLS-ovoj presici
Inače, Hrebak je već u uvodu rekao da mu je drago što su SDP-ovci opet u Gradu Bjelovaru, najtransparentnijem gradu u Hrvatskoj, poručivši da je to potvrda da dobro radi kad ga toliko imaju potrebu blatiti. Kad vas neka velika riba napada, onda znači da vrijedite, poručio je Hrebak. A siguran je i da SDP želi pod svaku cijenu spriječiti njegovu suradnju s bilo kojom drugom velikom strankom jer u tom slučaju, njima krade glasove.
-Ono što mi nije drago je to na što se kampanja svela, a nije još ni započela. Na jednu baru, močvaru u koju i mene žele uvući, a ja im to neću dopustiti. Drago mi je da sam im trn u oku. Vidim da me spominju i Bernardić i Ostojić što mi je dokaz i priznanje da vrijedim. Čujem da su to nazvali mojom agonijom, a ja želim sada javno reći sve o agoniji Grada Bjelovara teškoj pola milijarde kuna. I danas smo otvarali projekt energetske obnove škole vrijedne 12 milijuna kuna, a do kraja mandata sve će škole biti obnovljene, vrtići već jesu, gradimo i novi. U posljednje dvije godine 150 milijuna kuna smo povukli iz EU fondova, a znamo da je Bjelovar bio na dnu po iskoristivosti europskog novca, mi smo to preokrenuli. Započeo je najveći projekt u povijesti grada, aglomeracija teška 260 milijuna kuna, radi se stadion, obnavlja se Dom kulture i to je sve agonija u Bjelovaru koju vjerujem da Bjelovarčani cijene. Ja poštujem SDP i njihovo pravo je da se nabacuju blatom u ovoj prljavoj kampanji, a svrha nas političara je da isporučimo sva obećanja koja smo dali – jasan je bio Hrebak. Dotaknuo se čelni čovjek Bjelovara i WiFi4 EU projekta za koji je prozvan rekavši da su povukli za njegovu realizaciju 100 tisuća kuna i da će kroz tjedan dana Bjelovarčani imati besplatan Internet. Zbog koronakrize, obrazložio je, zapelo je kod nabavke materijala. Hrebaku je zanimljivo i što se aplikacija transparentno u Gradskoj upravi u posljednjih tri tjedna koristi znatno više nego u proteklih šest mjeseci što mu je dokaz da oportunisti traže ono što neće naći – netransparentnost.

Građanima je Hrebak poručio da želi u Sabor i da je uvjeren da će, zahvaljujući upravo preferencijalnim glasovima, to uz njihovu pomoć i postići. Lobiranje u Vladi za ovaj dio Hrvatske je nešto što nedostaje, a zato bi ga, priznao je, razveselilo i da župan Damir Bajs dobije mandat. Na pitanje u kakvim je odnosima sa županom, Hrebak je rekao da u korektnim, ali nije propustio priliku reći kako državna revizija ima izuzetno negativno mišljenje o poslovanju Bjelovarsko – bilogorske županije. Zato ga zanima gdje su nestali milijuni iz Županije i zašto se nitko od čelnika te ustanove ne želi izjasniti o tome.
-Zar se netko u Bjelovaru treba ubiti kao u nekom drugom gradu, da saznamo gdje su nestali milijuni iz Bjelovarsko – bilogorske županije – pita Hrebak koji smatra da je SDP, kako se izrazio “pritisnuo” župana Damira Bajsa, doslovno ga uhvativši u koštac. Smiješnim smatra što su se SDP-ovci opravdali kako imaju samo dvoje zaposlenih sa stranačkim članskim iskaznicama, kad svi znaju da to nije istina već ih je u županijskim ustanovama puno više. Županija polako postaje uhljebništvo SDP-a, tvrdi Hrebak.
Na kraju, Hrebak je objektivno priznao kako HSLS, sa svega 200 tisuća kuna na računu ima vrlo malo šanse u prljavoj kampanji u kojoj velike stranke raspolažu s milijunskim iznosima. Stoga, svoju šansu vidi baš u preferencijalnim glasovima, ali i transparentnim vođenjem grada kojeg želi prekopirati i na državni nivo.
Sa Škorom, potvrdio je i nema previše razgovora o suradnji, no s ostalim strankama pregovori intenzivno traju. Njemu je najbitnije, zaključio je, da oni s kojim odluče surađivati, priznaju njihov model, odnosno transparentnost.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!