HRVATSKA ZA DJECU Osigurali besplatnu autoškolu, a pomažu i na druge načine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

‘Hrvatska za djecu’ zaklada je koja dobrim djelima pomaže djeci bez adekvatne roditeljske skrbi. Kada mladi izađu iz domova, suočeni su sa surovom stvarnošću života i prepušteni sami sebi te više, nažalost, nisu zaštićeni. No, ‘Hrvatska za djecu’ to iz godine u godinu mijenja. Osim što ove mlade imaju potpore od 15 tisuća kuna, pomažu i kroz brojne druge projekte. Trenutno najaktualniji je besplatna autoškola. Naime, u suradnji s autoškolama Signal iz Karlovca, Remetinec iz Zagreba, splitskom Instruktor, dubrovačkima Formula i Konavle, zadarskima Donat i Kalelarga te Tratinčicom iz Osijeka odlučili su djeci  bez adekvatne roditeljske skrbi omogućiti polaganje vozačkog.

-Obratili smo se autoškoloma, njih 12 je potvrdilo sudjelovanje u projektu, možda će taj broj sljedeće godine biti i veći. Obratili smo se i poliklinikama u gradovima koje su odlučile donirati liječnički pregled te se Crveni križ odrekao naknade za polaganje predmeta prve pomoći – rekla nam je upraviteljica zaklade Renata Gubić.

Smatraju da će djeci vozačka dozvola itekako trebati u zaposlenju, ali i u mobilnosti te im se ovo učinio kao pravi potez, a odabrali su ih prema određenom kriteriju, odnosno, bazirali su se na one najodgovonije.

-Priča ide naprijed i veselimo se. Mi osobno ih nismo birali, obratili smo se institucijama i prepustili smo ravnateljima tu odluku. Oni su odlučili koja djeca će biti na neki način nagrađena. Tako trenutno imamo oko 12 imena iz domova u Splitu, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Zadru i dr. Veselimo se zajedno s njima – kaže gospođa Gubić.

Ova zaklada je specifična jer ne prima novac iz državnog proračuna, već sve rade pomoću donacija, sponzorstava i partnerstva.

Ne odmaraju, već s akcijama nastavljaju i dalje, a jednu već imaju u najavi.

-Već smo imali i prošle godine, ali imamo i ove modnu reviju koja će se održati u Splitu i to online, s obzirom na situaciju s koronavirusom. U modnoj reviji bit će maturanti iz domova kojima naši sponzori i hrvatski dizajneri doniraju maturalne haljine, odjela, kravate i cipele. To ove maturante uvijek posebno razveseli – dodaje gospođa Renata.

Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ nastavlja djelovati i dalje. I podržavamo ih, jer dobra djela su uvijek dobrodošla.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!