IDEMO U KINO! Repertoar će ubuduće biti malo drugačiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon duga dva mjeseca na svoje će doći svi filmofili jer se večeras ponovno otvara bjelovarsko kino. Vrata otvara energično, američkim superherojskim filmom “Bloodshot” s Vin Dieselom, ali zbog koronasuše koja je nastala na filmskom tržištu ubuduće će napraviti mali kompromis. Na bjelovarskom kino repertoaru će se tako naći više europskih filmova.

-Na njih smo se odlučili  jer tih filmova ima dovoljno i oni nisu baš negdje viđeni. Stoga ćemo zamoliti Bjelovarčane da malo otvore svoje vidike i da pogledaju europske filmove koji su, prema našoj procjeni, kvalitetni i dobri, a mnogi su i festivalski pobjednici – kaže ravnatelj Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar Denis Hladiš.

Denis Hladiš

Novost je i da se vikend projekcije s 18 sati pomiču na 17 i 30  kako bi se mogle ispoštovati epidemiološke mjere za kasniju projekciju. I bjelovarsko kino će raditi s otprilike trećinom raspoloživih mjesta kako bi se poštovao obvezni razmak, ali to je sada, ističe Hladiš, manje bitno.

-U ovom trenutku nije važno koliko će biti mjesta, kako ćemo sjediti u kinu i kako ćemo financijski proći. Bitno je da se kino otvori i da ljudi znaju da mogu doći u njega te da svi sa strpljenjem i razumijevanjem krenemo u ovo novo normalno doba – kaže Hladiš.

Ono što i u novom normalnom ostaje nepromijenjeno je da će Bjelovarčani moći uživati u deset projekcija tjedno, sve dane, osim ponedjeljka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!