ODBAČENA PRIJAVA Biskup Huzjak neće odgovarati za ranjavanje lovca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SISAK/BJELOVAR – Općinsko državno odvjetništvo u Sisku odbacilo je kaznenu prijavu protiv bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka, doznaje Jutarnji. Nakon što je početkom prošle godine tijekom lova na divlje svinje u lovištu Lipovljani ranio kolegu lovca, Huzjaka se teretilo za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

-Kaznena prijava je odbačena na osnovu odredbe članka 206. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku jer u postupanju okrivljenika nisu ostvarena zakonska obilježja kaznenog djela za koje je prijavljen. A riječ je o događaju od 11. siječnja tijekom organiziranog lova na divlje svinje, te je u namjeri odstrela divljači, bez da se prethodno uvjerio kako neće ugroziti druge lovce, ispalio jedan hitac u smjeru divljači, a koji je promašio divljač i pogodio drugog lovca u desnu nogu nanijevši mu prostrijelnu ranu desne natkoljenice – izvijestili su iz ODO Sisak.

Kako je sam ranije izjavio za medije, nastrijeljeni lovac, koji se u međuvremenu oporavio od ozljede, biskupu nije zamjerio na slučajnom propucavanju jer se, kako je kazao, takve nesreće u lovu povremeno događaju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!