BAJS PROZVAO VLADU Zanemarili ste kontinentalni turizam!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Budući da je Vlada ukinula promociju kontinentalnog turizma, a Hrvatska turistička zajednica namjerava promovirati isključivo turizam na moru, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije sama će omogućiti promociju turističkim subjektima na području županije – poručio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs s današnje konferencije za medije.

Najavio je raspisivanje javnog poziva Turističke zajednice BBŽ za prikupljanje ponuda za oglašavanje i promociju turističkih subjekata i proizvoda s područja županije, s ciljem poticanja domaćih i stranih turista da odmor provedu na kontinentu. Poziv će se odnositi i na pakete turističkih agencija koji uz smještaj moraju sadržavati i cjelokupan doživljaj destinacije, a koji uključuje wellness ponudu, eno-gastro ponudu, aktivni odmor, kulturnu ponudu i druge sadržaje.

Na konferenciji za medije, simbolički održanoj na agroturizmu “Na malenome brijegu”, župan Damir Bajs istaknuo je važnost Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za turistički razvitak Bjelovarsko-bilogorske županije, u kojoj se više od 50 OPG-ova bavi pružanjem turističkih usluga, a ukupno ih djeluje više od 500 koji se bave proizvodnjom meda, pekmeza i džemova, voća i povrća, sireva, rakija, voćnih likera i drugih proizvoda koji jačaju turističku ponudu.

-Naši OPG-ovi pružaju jedinstveni doživljaj opuštanja u prekrasnoj prirodi, upoznavanja s baštinom i uživanja u domaćim gastronomskim proizvodima. Pred nama je vikend s povoljnom vremenskom prognozom i pozivam sve hrvatske građane da, sada kad su popustile epidemiološke mjere, posjete neke od OPG-ova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te podrže naše vrijedne ljude koji žive od plodova svoga rada – izjavio je Bajs.

Osvrnuo se i na Vladine mjere za pomoć subjektima pogođenima epidemijom koronavirusa u turističkom sektoru

-Od Vlade očekujem da produži mjere za očuvanje radnih mjesta po modelu ‘3 plus 3’, osobito za OPG-ove, kako bi se osigurala likvidnost i opstanak turističkih subjekata na kontinentu. PDV za sve grane u turizmu potrebno je smanjiti na jedinstvenu stopu od 10 posto, osobito za agencijske aranžmane, koji su iznimno bitni za kontinentalni turizam. Svi subjekti iz sektora turizma, a osobito OPG-ovi, trebaju dobiti pristup beskamatnom kreditiranju za potrebe obrtnog kapitala i investicije. To su nužne mjere ako želimo održivi razvoj turizma na kontinentu s ciljem privlačenja domaćih i stranih gostiju – kaže Bajs, podsjetivši kako su 2010. na području BBŽ bila samo dva OPG-a. Današnjih 50 je, smatra Bajs, najviše zaslužno što broj dolazaka turista porastao za 171 posto, a broj noćenja za 354.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!