NAJVEĆA OBNOVA DOSAD Ušteda na energentima više od 50 posto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak otvorio je radove na obnovi još jedne bjelovarske škole, ovog puta Prve OŠ Bjelovar. Riječ je o posljednjem setu energetske obnove i najvećem projektu dosad.
Gradonačelnik Dario Hrebak
-Ovo je najveća obnova dosad. Ukupna vrijednost projekta je 12,2 milijuna kuna. Fond za regionalni razvoj sudjeluje sa 6,7 milijuna kuna, Ministaratvo regionalnog razvoja s dodatnih 2,7 milijuna i na Gradu Bjelovaru ostaje da osigura još toliko, dakle, 2,7 milijuna kuna – pojasnio je gradonačelnik Hrebak dodavši kako će radove izvoditi tvrtka iz Virja, a oni bi trebali završiti do kraja ove, najkasnije početka iduće godine. Ono što veseli gradonačelnika – velike su uštede.
-Mene je šokirao podatak da ova škola troši godišnje energenata na razini više od 300 tisuća kuna. Ovdje će biti ušteda nekih 51 posto, dakle 150 tisuća kuna ćemo svake godine uštedjeti – istaknuo je Hrebak.
Tajnica škole Katarina Jurić
Inače, do kraja mandata Hrebak je obećao da će većina škola i vrtića na području Grada Bjelovara biti obnovljeno. A od velikih projekata, svoju obnovu još čeka Četvrta OŠ. Za nju će se Grad pobrinuti čim se raspiše novi natječaj. U ime Prve osnovne škole Bjelovar na kandidiranom projektu zahvalila se tajnica škole Katarina Jurić.
-Ove uštede će nam uvelike pomoći da poboljšamo standard naših učenika. Matična škola broji 522 učenika raspoređenih u 25 odjela,  a zaposlenika je stotinjak – zaključila je Jurić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!