OBEĆANJE IZ GRADA Na jesen obnova bjelovarske ‘žile kucavice’!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zahvaljujući početku izgradnje 260 milijuna kuna vrijednog projekta aglomeracije na bjelovarskom području, u obnovu bi ove godine konačno trebao i bjelovarski korzo. Prva lopata na središnjoj gradskoj šetnici će, prema najavama iz Gradske uprave, pasti na jesen, a sve bi trebalo biti završeno do idućeg proljeća.

-U sklopu aglomeracije na korzu će u potpunosti biti zamijenjena vodna i komunalna infrastruktura, a kad to bude gotovo, krećemo s uređenjem površine. O tome smo već razgovarali s našim ugostiteljima koji će u desetom mjesecu zbog radova morati zatvoriti terase, no nitko nije imao ništa protiv toga – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodaje kako će se popločiti i urediti kompletna šetnica, od Gimnazije do Dječjeg odjela Narodne knjižnice ‘Petar Preradović’. Ova će investicija Grad stajati između šest i sedam milijuna kuna, a rasporedit će se na dvije proračunske godine.

Uz korzo, obnovit će se i središnji gradski park.

-Kao i na korzu, i u parku ćemo popločiti sve staze, jedino ćemo pokušati konzervirati dio staze na kojoj se vide posljedice ratnih zbivanja u Bjelovaru iz rujna 1991., kako bismo očuvali uspomenu na to razdoblje – kaže Hrebak, napominjući kako će to biti prva kompletna obnova parka u posljednjih 30 godina.

-Pun pogodak nam je bila obnova bazena, na koju se također čekalo 30 godina, nakon 40-ak godina obnovili smo Borik, nakon 50 godina gradimo novi vrtić u Bjelovaru, a nakon 40 godina obnavljamo i Dom kulture. Na početku mnogih od tih projekata su nas kritizirali, no na kraju se ispostavilo da smo bili u pravu. Vjerujem da će tako biti i s korzom i parkom – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!