ODLIČNE VIJESTI Do kraja godine bit će otvoren vrtić za 52 mališana, zaposlit će se 14 osoba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Velikom Trojstvu teku prema planu, i to unatoč koronakrizi koja je zahvatila cijelu Hrvatsku. Potvrdio nam je to općinski pročelnik Dražen Juranić dodavši kako radovi nisu stali niti jednog dana.
-Vrtić je zapravo u nekoj visokoj fazi gotovosti. Od otprilike 13 milijuna kuna ugovorenih građevinskih radova, više od 10 milijuna je realizirano. Znači između 70 i 75 posto radova je završeno – kazao je Juranić dodavši kako će vrtić biti izgrađen kako je i predviđeno- krajem lipnja, početkom srpnja. Potom, nakon građevinskog posla, slijedi opremanje kuhinje i vrtića. Budući da oprema dolazi gotovo pa već montirana, taj dio ide vrlo brzo, podsjeća pročelnik i ističe kako tada slijedi tehnički pregled objekta.

-Tada nas očekuju pregledi pedagoške naravi od nadležnog županijskog ureda, ali i Ministarstva obrazovanja. Oni će oformiti komisiju koja će pregledati je li sve po pravilima ili štogod treba doraditi – pojašnjava Juranić. O obzirom na aktualnu situaciju i izbore u ovom trenutku je, poručuju iz Općine, teško reći kada će mališani krenuti u novoizgrađeni objekt. Nije nemoguće, ali teško da će to biti početkom nove pedagoške godine, već vjerojatno nešto kasnije, do kraja godine ili početkom nove 2021. godine.
Kroz dva tjedna bit će održana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će Vijeće odlučivati o osnivanju dječjeg vrtića kao ustanove, a sve do trenutka dok ustanova nije osnovana, nema govora o zapošljavanju u novom vrtiću, tvrde u Općini.
-Do upisa djece nije ni potrebno zapošljavanje. Inače, vrtić, u onom trenutku kada će biti u potpunosti popunjen, može zaposliti do 14 osoba različitih profila, među kojima su najbrojniji odgojitelji i stručni radnici. Naša obveza je u nekih dvije godine završiti taj cijeli proces, odnosno popuniti kapacitet zaposlenih. Vrtić može ukupno pohađati 52 djece, njih 12 jasličke dobi i još dvije mješovite skupine – kazao je Juranić dodavši kako očekuju da će vrlo brzo doći do punog kapaciteta djece u objektu.
-Temeljimo to i na činjenici da Općina već dugi niz godina sufinancira polazak djece u bjelovarske vrtiće ili one u široj okolici. Već je to 60 i više posto kapaciteta našeg budućeg vrtića – priznaje Juranić. Ujedno, roditelji se već interesiraju, što posredno, što telefonom o datumu otvorenja vrtića. Većina njih bi voljela premjestiti svoju djecu u mjesto gdje žive.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!