HDZ BBŽ BEZ DVOJBI Na ovim izborima biramo između Plenkovića i Bernardića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jučer je biračima poslao jasnu i nedvosmislenu poruku. Govoreći o političkim oponentima na nadolazećim parlamentarnim izborima, podsjetio je kako je Miroslav Škoro već jednom pomogao ljevici te upozorio birače desnog spektra kako bi nova podjela glasova između njegovog Domovinskog pokreta i HDZ-a ponovno mogla ići na ruku SDP-u, odnosno Restart koaliciji koju predvodi ta stranka. Stav je to koji dijeli i šef bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a Miro Totgergeli.

Kandidati za izborne liste

-Što se tiče Miroslava Škore i njegovog Domovinskog pokreta činjenica je da su svojim djelovanjem pomogli da predsjednik postane Zoran Milanović. Mislim da su birači demokršćanske opcije sada puno svjesniji tog rasipanja glasova na desnom spektru i da ne žele još jednom pomoći SDP-u. Dakle, da budem sasvim konkretan i jasan, i ja mislim da je glas za Škoru zapravo glas za Bernardića. Svima je jasno da se na ovim izborima bira između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića i siguran sam da su birači toga svjesni i da će velika većina povjerenje dati Andreju Plenkoviću, a takav ishod očekujem i u našoj  Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – kaže Totgergeli.

Drugim riječima, HDZ BBŽ je za izbore potpuno spreman, uvjerava Totgergeli, koji vjeruje kako će Bjelovarsko-bilogorska županija i u idućem mandatu imati svoje predstavnike u parlamentu.

-Izborne liste utvrđuje Nacionalno vijeće HDZ-a, a mi iz BBŽ-a smo ponudili kvalitetne kandidate i to tako da je podjednako zastupljeno područje cijele županije. Posve je izvjesno da će bjelovarsko-bilogorski HDZ na listi za II. izbornu jedinicu imati svoje predstavnike, kao i kasnije u Saboru – kazao je Totgergeli, ne želeći još otkrivati predložena imena. Uz HDZ-ovce, na listi za II. izbornu jedinicu mogla bi se, prema dosadašnjima najavama, naći i neka imena iz HSLS-a. Ta bi stranka konačnu odluku o koaliciji s HDZ-om trebala donijeti sredinom tjedna.

-S HSLS-om imamo uspješnu suradnju na županijskoj razini i u Gradu Bjelovaru. U županijskoj Skupštini činimo čvrstu i konstruktivnu oporbu, a u Gradu Bjelovaru zajednički obnašamo vlast. Dakle suradnja s HSLS-om na predstojećim parlamentarnim izborima čini se logična, a u kojem obliku će se ona ostvariti odluku će donijeti stranačka vodstva na nacionalnoj razini – poručuje Totgergeli koji najavljuje dinamičnu kampanju.

Pozitivna kampanja

-Kampanja će ovoga puta trajati nešto kraće i mislim da je to dobro i za nas koji u njoj sudjelujemo, a naročito za naše građane koji ne podržavaju uvrede i primitivizam kakav smo, primjerice, nedavno vidjeli u istupu Davora Bernardića. HDZ će kao i na svim prethodnim izborima voditi pozitivnu kampanju u kojoj ćemo se boriti snagom argumenata, a ne uvredama i populizmom. S obzirom na složenost situacije u kojoj danas živimo, siguran sam da su građani svjesni da se na ovim izborima mora birati one koji mogu osigurati sigurnost, zdravlje i gospodarski prosperitet. Andrej Plenković i njegova vlada su pokazali da to itekako znaju i mogu osigurati i zato sam uvjeren u HDZ-ovu pobjedu- smatra šef županijskih HDZ-ovaca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!