NOVO RUHO OŠ IVANSKA Bolji standard za 190 učenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Svima koji ovih dana prolaze kroz Ivansku pogled plijeni školska zgrada koja je dijelom srušena. Rušenje nužno zbog loše statike je dio velike obnove osnovne škole i školsko-sportske dvorane. Obnove koju su u toj općini dugo čekali, kaže načelnik, Željko Mavrin.
– Kada sam ja išao u školu, a to je bilo prije nekih 40 godina, tada je već škola bila u trošnom stanju dok je sada došlo do toga da je zaista bilo potrebno hitno ulaganje – kaže Mavrin.

U školu i dvoranu će biti uloženo osam milijuna kuna, a mijenja se krovište, grijanje, rasvjeta, stolarija, uređuje se unutrašnjost. No, put do toga nije bio lak jer je trebalo riješiti i imovinsko-pravne odnose, podsjetio je za obilaska župan Damir Bajs.
– Sve to sada je iza nas. Radovi su u tijeku i oko 190 učenika koji idu u školu u Ivansku kao nadam se i nastavnici i svi oni koji rade u školi, imat će jedan novi standard – kaže Bajs.
Tom se standardu veseli ravnateljica Osnovne škole Ivanska Sunčica Đuričić Kocijan.
– Nastava će se moći organizirati u jednoj smjeni, razredna nastava dobit će nove učionice koje smo jako dugo čekali dok će učitelji dobiti svoje kabinete – rekla je Đuričić Kocijan.
Uz to u školu u Ivanskoj stiže i novi namještaj.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!