POVRATAK U KLUPE Većina školaraca je došla!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/ČAZMA – U školske klupe su se od danas u većem broju vratili učenici nižih razreda osnovnih škola. S nastave smiju izostati samo uz ispričnicu roditelja s tim da su razlozi zbog kojih roditelji mogu ispričati djecu sada širi nego inače. U daruvarskoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora je većina najmanjih školaraca došla na nastavu, kaže ravnateljica Kornelija Častek.
– Moram priznati da je odaziv u našoj školi izvrstan. Kada se sagledaju razredi, učenici su većinom došli, a nedostaje nam svega par učenika koji stvarno imaju realne razloge za izostanak – kaže Častek.
Oko 80 posto prve smjene učenika razredne nastave je došao u Osnovnu školu Čazma u kojoj ipak nisu morali razdvajati razrede, navodi ravnateljica Lidija Osman.
– Imamo samo jedan razred gdje je 21 učenik dok u svim ostalim razredima ima manje od 20 učenika. Za razred gdje se nalazi 21 učenik uzeta je najveća učionica te se između svakog učenika nalazi razmak od metar i pol – rekla je Osman.
U obje škole su se roditelji u najvećoj mjeri i pridržavali uputa i djeci prije odlaska u školu su izmjerili temperaturu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!