RADOVI NAPREDUJU Novu bolnicu gradi stotinu radnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar ide prema planu. Nova bolnica s kojom dolazi i novi, poboljšani standard stajat će na usluzi svim korisnicima kao i liječnicima i medicinskom osoblju kojem će se uvjeti rada još više poboljšati. Projekt je vrijedan 272 milijuna kuna i trenutno je najveće gradilište u zdravstvu u Republici Hrvatskoj. Izvođač radova je križevačka tvrtka Radnik d.d., a da su radovi u punom zamahu.
– Zidovi se završavaju i to je sada jedan veliki labirint. Dnevno trošimo oko 300 do 400 kubika betona, tisuću kvadrata oplate dok armature imamo ukupno oko dvije tisuće tona. Isto tako, trenutno je zaposleno oko stotinjak ljudi i gradilište je svakim danom sve jače. Pokušavamo loviti one nedostatke koji su nastajali zbog razno raznih tehničkih i geomehaničkih razloga, ali dakako i koronavirusa. Važno je da pomalo sve nadograđujemo i da gradilište dobiva jedan lijepi oblik sa svom moćnom tehnikom. Također moram reći da će se rokovi ispoštovati te bi, prema ugovoru, bolnica trebala biti otvorena iduće godine na jesen – kaže Mirko Habijanec iz tvrtke Radnik.

Zahvalan i sretan što gradnji ništa nije stalo na put je i ravnatelj bolnice Ali Allouch.
– Prezadovoljni smo kako radovi teku, ali i kako funkcionira rad bolnice. Sve funkcionira kako smo i htjeli te za sada nema nikakvih tehničkih problema. U ovoj bolnici koja obuhvaća nekih 18 i pol tisuća kvadrata bit će smještene sve kirurške grane, dnevne bolnice, dnevne kirurgije i objedinjeni hitni bolnički prijem – rekao je Allouch.
Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ističe kako se radi o bolnici koja je bitna za sve one koji na ovom području žive, odnosno za 130 tisuća onih koji se liječe u Bjelovaru. Uz to, župana posebno veseli što uz križevačku tvrtku, na projektu radi sve više i više izvođača s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.
– Možda nam je koronakriza dala jedan drugi pogled na zdravstvo. Mislim da smo svi shvatili da zdravstvo prije svega čine liječnici i medicinsko osoblje, ali i da ovakvi modernih objekti 21. stoljeća mogu dati odgovor kada se kao društvo nađemo u problemu. Očekujemo da se radovi i dalje ovako uspješno nastave i moram reći da sam zadovoljan kako s kvalitetom, tako i s brzinom radova – zaključuje Bajs. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!