PROTIV KOMARACA Rojevi dosadnih insekata stižu s ribnjaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Na području općine Štefanje sutra, 27. svibnja, vršit će se tretiranje komaraca larvicidnom metodom. Izlaganjem granula larvicida tretiranje će se provoditi sa zemlje i to ujutro s početkom od devet sati. Ova vrsta dezinfekcije provodi se svake godine u više navrata s ciljem smanjenja broja ličinki komaraca koje bi u daljnjem razvoju prerasle u odrasle jedinke.

– Na našim službenim stranicama dali smo obavijest mještanima da uskoro kreće dezinfekcija protiv komaraca na području općine Štefanje. Dezinfekciju provodimo svake godine i to u jedan ili dva navrata. Tretiranje je nužno jer se u Štefanju nalaze veliki ribnjaci koji su znali privlačiti veći broj komaraca. Ovim postupkom željeli smo zaštititi mještane – kaže načelnik Općine Ivo Emić.

Načelnik otkriva i tko će se pobrinuti da komarci ni ove godine ne vode glavnu riječ.

– Za dezinfekcijski posao raspisali smo natječaj. Odlučeno je da tretiranje komaraca provede Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma – rekao je Emić.

Čazmanska tvrtka tako će pomoću larvicidnog sredstva spriječiti razvoj komaraca koji su, osim za čovjeka, štetni i za okoliš. U slučaju lošijih vremenskih uvjeta, tretiranje će se prenijeti na sljedeći dan bez oborina. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!