MALI ZELENI Bjelovarski školarci u izolaciji postali vrsni vrtlari

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Malo je reći kako je aktualna školska godina za hrvatske učenike bila izazovna. Nakon štrajka na samom početku, iz poznatog školskog okruženja posljednja dva i pol mjeseca udaljila ih je epidemija. U rekordno kratkom vremenu školski sustav se prebacio na potpuno novi način funkcioniranja putem online i TV platformi. Nove izazove većina učenika odlično je savladala. Potvrđuje to i primjer 2.a razreda II. osnovne škole Bjelovar. 26 školaraca tog razreda dva i pol mjeseca pomno je pratilo nastavu na daljinu i izvršavalo sve zadatke koji su im stizali od njihove učiteljice Snježane Sertić, ali i drugih nastavnika. U nesvakidašnjim okolnostima izrodio se i projekt na koji su učenici i njihova učiteljica posebno ponosni. Naime, u sklopu nastave iz prirode i društva, a povodom Dana planeta Zemlje, učenici su zasadili svoje vlastite male vrtove.

-Učenici su dobili zadatak pronaći ono što im je, u onoj izvanrednoj situaciji, kada smo svi bili izolirani, bilo dostupno, poput plastične ambalaže, staklenke, kartonske kutije, malo zemlje ili vatice. Mogli su, u skladu s mogućnostima i željama posijati ili posaditi svoje biljke – pojašnjava učiteljica Sertić.

Njezini su ‘drugašići’ spomenuti zadatak shvatili jako ozbiljno. Uz pomoć svojih ukućana odmah su se bacili na posao pa su u zajedničkoj Viber grupi, koja im je tijekom fizičke odvojenosti bila glavni komunikacijski kanal, ubrzo osvanule fotografije urednih gredica u dvorištima i vrtovima prekrasnih teglica kojima su vrijedna djeca ukrasila svoje prozore i terase te.

-Radovi su zaista prekrasni, djeca su se jako potrudila. Svih njih 26 zadatak je odradilo vrhunski, posebice kad uzmemo u obzir činjenicu u kakvim okolnostima su vrtovi nastajali – kaže ponosna učiteljica koju je dodatno razveselila činjenica što maleni vrtlari još uvijek vrijedno brinu za svoje biljčice i prate njihov napredak.

-Većina vrtova je odlično uspjela, no neke biljčice se nisu uspjele održati što se nikome nije uzelo za zlo. Štoviše, učenici su i na taj način naučili nešto o životu u prirodi. Svi su ostvarili glavni cilj ovoga projekta, a to je da naučimo kako možemo biti dobri prema našem planetu – zaključuje učiteljica Sertić.

 

(Ovaj članak nastao je pod pokroviteljstvom tvrtke Vodne usluge d.o.o.)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!