NA POČETKU Dikliću iznova kreće suđenje za smrt 10 pacijenata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru na prvostupanjsku presudu bjelovarskog Općinskog suda kojom je bjelovarski kirurg Davorin Diklić 2017. oslobođen krivnje za 12 kaznenih djela. Time se na početak vraća suđenje u sklopu kojega će se bivši ravnatelj bjelovarske Opće bolnice ponovno morati braniti od optužbi da je nesavjesnim liječenjem prouzrokovao smrt desetero pacijenata te trajno narušio zdravlje još dvije osobe.

Prema optužnici koju je objavilo Državno odvjetništvo, Dikliću se stavlja na teret „da je od 2003. do kraja 2009. godine kao doktor medicine, obavljajući svoju djelatnost primjenjivao očito nepodobna sredstva i načine liječenja te uopće nesavjesno postupao tako da je uslijed njegovih liječničkih pogrešaka kod dvije osobe teško narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt“.
U optužnici je predloženo da se Dikliću izrekne sigurnosna mjera zabrane potpunog obavljanja djelatnosti liječnika specijalista kirurgije u trajanju od deset godina.

Prvo je suđenje bilo zatvoreno za javnost, a još uvijek nije poznato hoće li isti slučaj biti i s novim. Diklić i dalje radi u bjelovarskoj bolnici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!