DAN GRADA Uspješna godina ispunjena vrijednim ulaganjima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICE – Svoj 23. rođendan ove nedjelje slavi Garešnica, a Dan Grada zbog koronakrize skromnije nego inače, obilježavaju danas. Unatoč tome će zaslužni dobiti Povelju Grada Garešnice koja ove godine odlazi u ruke devetero dobitnika dok će najbolji garešnički učenici dobiti zahvalnice. One odlaze srednjoškolcu Jakovu Škarici, učenici garešničke osnovne škole Jani Vrban i učenici osnovne škole iz Trnovitičkog Popovca Darii Perković. Iza njih je uspješna školska, a iza Grada Garešnice uspješna kalendarska godina u kojoj su napravljeni značajni pomaci u razvoju gospodarstva ističe gradonačelnik, Josip Bilandžija.
FOTO: KRUGOVAL GAREŠNICA
– U prošloj godini realizirali smo ključne projekte koji su važni za daljnji razvoj poduzetništva na području grada Garešnice. Prije svega to su Poduzetnička zona i Tehnopark. Treba istaknuti da su to ulaganja vrijedna više od 33 milijuna kuna – kaže Bilandžija.
FOTO: KRUGOVAL GAREŠNICA
Ponosni su u Garešnici što, u siječnju otvoreni, Tehnopark već ima pet stanara. Dobro napreduju i drugi veliki projekti poput 12 i pol milijuna kuna teške gradnje dječjeg vrtića i gotovo 22 milijuna kuna vrijednih Zelenih vrtova Poilovlja. Garešnica je nastavila pomagati mladima u rješavanju stambenog pitanja, a zaboravila nije niti na one u trećoj životnoj dobi kojima se pomaže kroz projekt Zaželi, a to je tek dio.
– Podupiremo i rad umirovljeničkih udruga. Umirovljenicima s najnižim primanjima iz gradskog smo proračuna isplatili i božićnice – rekao je Bilandžija.
Istim će tempom, najavljuje Bilandžija i nastaviti. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!