OBORILI REKORD Uz višemilijunske europske projekte, odrađuju i manje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – U općini Štefanje vlada radna atmosfera. Potvrdili su to i vijećnici na nedavnoj sjednici općinskog vijeća. Pritom su se prisjetili svih uspješnih aktivnosti koje su provedene u prošloj godini, ali i onih aktivnosti koje se nastavljaju. Osim toga, Općina je oborila i jedan rekord.
– Prošle godine imali smo dosta aktivnosti i moram reći da je proračun za prošlu godinu bio rekordan. Započeto je dosta projekata koje smo kandidirali prema europskim fondovima. Između ostalog, riječ je o cesti Laminačke Ive koja je dovršena, započeti su i radovi na reciklažnom dvorištu koji su u tijeku te radovi na Vatrogasnom centru koji su pri kraju – otkriva načelnik Općine, Ivo Emić.
Načelnik Ivo Emić
Riječ je o 16 milijuna rekordnog proračuna uz koji treba spomenuti i višak prihoda koji je u prošloj godini iznosio oko 980 tisuća kuna. Izgradnja reciklažnog dvorišta vrijedna je 2,3 milijuna kuna, a Vatrogasni centar vrijedi oko 6,5 milijuna kuna. Osim većih europskih projekata, Općina nije zaboravila na svoje mjesne domove koji zbog dotrajalosti zahtijevaju obnovu.
– U tijeku je uređenje društvenog doma i DVD-a u Lamincu te društvenih domova u Donjoj i Gornjoj Šušnjari – rekao je Emić.
Društveni dom u Gornjoj Šušnjari još samo treba dobiti okolni asfalt dok se dom u Lamincu nalazi u drugoj fazi radova u kojoj se uređuje okoliš. Treba spomenuti i društveni dom u Štefanju koji je već dobio centralno grijanje, a trenutno se priprema i troškovnik za rekonstrukciju krovišta. Međutim, za pojedine domove troškovnici su već poznati – uređenje doma u Lamincu iznosi oko milijun kuna, za dom u Gornjoj Šušnjari potrebno je oko 150 tisuća kuna, a za društveni dom u Starom Štefanju predviđeno je oko 350 tisuća kuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!