ODRŽANO VIJEĆE Skupili glave i vidjeli kako stoje s financijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Održana je 22. sjednica općinskog vijeća Općine Končanica i to ne elektronskim putem, već uživo uz potrebne mjere propisanog razmaka. Glavne točke vijeća bile su izvršenje financijskog plana za češki dječji vrtić, izvršenje proračuna Općine za 2019. godinu te svi ostali popratni programi Općine.
– Što se tiče češkog dječjeg vrtića, njihov plan je u 2019. godini bio izvršen. U prihodima je riječ o 380 tisuća, a u rashodima 407 tisuća kuna. Taj tako zvani manjak pokriven je iz prethodne godine s donesenim viškom – kaže načelnik Općine, Zlatko Bakunić.
Načelnik Zlatko Bakunić
Načelnik otkriva i kakvi su prihodi i rashodi općinskog proračuna.
– Što se tiče Općine Končanica, izvršen je proračun za 2019. godinu s prihodima od osam milijuna i 468 tisuća kuna te rashodima od osam milijuna i 789 tisuća kuna. Manjak prihoda nad rashodima je 321 tisuća kuna, ali to je pokriveno s donošenjem viška prihoda iz prethodne godine – kaže Bakunić.
Svi ostali programi proračuna usvojeni su. Osim toga, na vijeću su se razmotrile izmjene i dopune o komunalnoj naknadi te izmjene i dopune o kupoprodaji i iznajmljivanju poslovnog prostora. Te su se točke, kaže načelnik, morale proći jer koronakriza utjecala je na one koji nisu mogli raditi kao i na one koji na području općine imaju iznajmljen prostor. Vijećnici su se dotaknuli i odluke o prodaji daruvarske tvrtke Darkom distribucije plina.
– Odluka skupštine je da se za Darkom distribuciju plina pronađe strateški partner jer tvrtka na tržištu više ne može funkcionirati i preslaba je pored drugih velikih igrača – zaključuje Bakunić. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!