VETERANSKI CENTAR Cilj: briga za branitelje i novih 50 radnih mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Predstavnici Grada Daruvara, gradonačelnik Damir Lneniček i viši savjetnik za graditeljstvo Borivoj Vujić zajedno s izvođačem radova izgradnje, projektantom, stručnim nadzorom nad izvođenjem radova i tehničkom pomoći održali su završni sastanak s predstavnicima Ministarstva hrvatskih branitelja i pomoćnikom ministra Dinkom Tandarom oko realizacije veteranskog centra u Daruvaru. Planirani radovi započet će početkom lipnja, a njihova ukupna vrijednost iznosi 91,4 milijuna kuna.
FOTO: GRAD DARUVAR
– Drago mi je da je gradnja veteranskog centra u Daruvaru ušla u završnu fazu. Moram naglasiti da je to najveća investicija u Daruvaru u zadnjih 30 do 40 godina kao i, vjerujem, najveća na ovom području županije – otkriva čelni čovjek Daruvara, Damir Lneniček.
Gradonačelnik je istaknuo i koji je krajnji cilj koji se želi postići ovim projektom.
– Krajnji cilj briga je o nekih 150 korisnika, hrvatskih branitelja, no istovremeno će u tom centru posao naći čak 50 djelatnika. To je višestruka korist za Daruvar, skrb o hrvatskim braniteljima te podizanje gospodarskog, odnosno turističkog potencijala samog grada – rekao je Lneniček.
Ova je investicija financirana europskim novcem, a Grad Daruvar je prije pet godina dao zemljište te osigurao priključke. Sve ostale obveze zbrinulo je Ministarstvo branitelja. Inače, Lneniček smatra da je za realizaciju ovog projekta zaslužan i saborski zastupnik Vedran Babić koji je uvrstio Daruvar u tu priču.
– Tu su još Sinj, Šibenik, Petrinja te po novome i Osijek. Posebno mi je drago što je ministar Tomo Medved gurao projekt cijelo vrijeme te da je projekt ostao u operativnom planu financiranja iz europske unije – ističe Lneniček.
Tako je Daruvar među rijetkim gradovima koji se može pohvaliti ovako pozitivnom pričom koju Lneniček definitivno promatra odskočnom daskom u gospodarskom i turističkom razvoju. Inače, krajnji rok izgradnje veteranskog centra je 18 mjeseci od početka gradnje, pa gradonačelnik vjeruje da će do Božića 2021. godine taj projekt biti gotov.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!