VETERANSKI CENTAR Cilj: briga za branitelje i novih 50 radnih mjesta

FOTO Grad Daruvar
3.3
(3)
DARUVAR – Predstavnici Grada Daruvara, gradonačelnik Damir Lneniček i viši savjetnik za graditeljstvo Borivoj Vujić zajedno s izvođačem radova izgradnje, projektantom, stručnim nadzorom nad izvođenjem radova i tehničkom pomoći održali su završni sastanak s predstavnicima Ministarstva hrvatskih branitelja i pomoćnikom ministra Dinkom Tandarom oko realizacije veteranskog centra u Daruvaru. Planirani radovi započet će početkom lipnja, a njihova ukupna vrijednost iznosi 91,4 milijuna kuna.
FOTO: GRAD DARUVAR
– Drago mi je da je gradnja veteranskog centra u Daruvaru ušla u završnu fazu. Moram naglasiti da je to najveća investicija u Daruvaru u zadnjih 30 do 40 godina kao i, vjerujem, najveća na ovom području županije – otkriva čelni čovjek Daruvara, Damir Lneniček.
Gradonačelnik je istaknuo i koji je krajnji cilj koji se želi postići ovim projektom.
– Krajnji cilj briga je o nekih 150 korisnika, hrvatskih branitelja, no istovremeno će u tom centru posao naći čak 50 djelatnika. To je višestruka korist za Daruvar, skrb o hrvatskim braniteljima te podizanje gospodarskog, odnosno turističkog potencijala samog grada – rekao je Lneniček.
Ova je investicija financirana europskim novcem, a Grad Daruvar je prije pet godina dao zemljište te osigurao priključke. Sve ostale obveze zbrinulo je Ministarstvo branitelja. Inače, Lneniček smatra da je za realizaciju ovog projekta zaslužan i saborski zastupnik Vedran Babić koji je uvrstio Daruvar u tu priču.
– Tu su još Sinj, Šibenik, Petrinja te po novome i Osijek. Posebno mi je drago što je ministar Tomo Medved gurao projekt cijelo vrijeme te da je projekt ostao u operativnom planu financiranja iz europske unije – ističe Lneniček.
Tako je Daruvar među rijetkim gradovima koji se može pohvaliti ovako pozitivnom pričom koju Lneniček definitivno promatra odskočnom daskom u gospodarskom i turističkom razvoju. Inače, krajnji rok izgradnje veteranskog centra je 18 mjeseci od početka gradnje, pa gradonačelnik vjeruje da će do Božića 2021. godine taj projekt biti gotov.

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Prosječna ocjena 3.3 / 5. Ukupno glasova: 3

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!