PETROV VRH Obnova doma jedan je od preduvjeta za razvoj i uzlet turizma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Mladi Daruvarčanin Petar Otković, doktorant na kineziološkom studiju u Zagrebu, unazad mjesec dana provodio je anketu među Daruvarčanina. Cilj ankete bio je saznati kolika je potreba, želja i zainteresiranost žitelja za intenziviranjem zimskog turizma i općenito turizma na Petrovom vrhu.

– Grad Daruvar ušao je u projekt prekogranične suradnje u kojoj se ide s obnovom planinarskog doma Petrov vrh. Projekt nam je odobren, a kada se potpiše ugovor u srpnju, idemo s radovima same obnove doma. To je možda neki osnovni preduvjet nakon što smo, u suradnji s Hrvatskim šumama, napravili cestu do Petrovog vrha – kaže gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček.

Nakon obnove doma, može se razmišljati i o nekim drugim sadržajima poput vučnice i ostalih segmenata koji bi doveli do razvoja turizma. Inače, partneri u projektu, Crna Gora i BIH, na svom području obnavljaju svoje kapacitete, nakon čega će uslijediti povezivanje i konkretna suradnja.
– Na osnovu toga projekt nam je zapravo i prošao. Nakon što prođe tih pet godina, planinari će ponovno imati svoj dom i to potpuno obnovljen i opremljen – kaže Lneniček.
Obnova planinarskog doma iznosit će više od pet milijuna kuna, a Grad Daruvar sudjeluje s 15 posto, dakle osigurava oko milijun kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!