STRANKA S IMENOM I PREZIMENOM NE RAČUNA NA HSLS ‘Stranka je uništena, što bi na ovo rekao V. Gotovac?’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ante Pranić, Dalija Orešković, Ivan Kovačić, Marko Jelić, samo su neka od imena okupljenih u novu hrvatsku stranku, Stranku s imenom i prezimenom. Cilj im je, kažu, donijeti promjenu u odnos građana prema politici koji su, smatraju, zasićeni HDZ-om i SDP-om. Ovih dana Stranka redove zbija i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Gostujući u današnjoj emisiji Alfa radija ‘U središtu’, Dalija Orešković otkrila je i konkretna imena na koja u stranci računaju na nadolazećim izborima, ali i nakon njih. Među njima je i Andrea Posarić, viša savjetnica za provedbu programa Europske unije i međunarodnu suradnju u Gradu Bjelovaru.

-Na nju smo ponosni jer je ona zaslužna za povlačenje 100 milijuna kuna iz europskih fondova, to su ona sredstva koja su unaprijedila život građana ovoga grada. Za to je zaslužna upravo Andrea Posarić, a ne gradska vlast koja se često kiti tuđim perjem – kazala je Orešković.

Uz Posarić, Stranci s imenom i prezimenom se pridružuje i Marina Balen, ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka iz Velikog Grđevca koja je političko iskustvo stjecala u HSLS-u i OraH-u, potom doktorica dentalne medicine Danijela Hajdinjak Prihić iz Bjelovara i drugi.

Govoreći o potencijalnim koalicijskim partnerima, Orešković je naglasila kako u obzir dolaze samo one stranke koje će biti spremne na to da Hrvatska krene putem ozbiljnih promjena državnog i teritorijalnog ustroja te reformi u pravosuđu, obrazovanju, zdravstvu i drugim područjima. Iako su još prije nekoliko mjeseci pregovarali o suradnji, Orešković kao partnera više ne vidi HSLS.

-Mislim da HSLS-a zapravo više nema. Koketiranje s mogućnošću da gradonačelnik Bjelovara bude na listi HDZ-a predstavlja izdaju svega onoga što transparentnost, na koju se Dario Hrebak poziva, znači. Ne možete se lokalno predstavljati kao borac protiv korupcije, a na nacionalnoj razini koalirati s onima koji korupciju proizvode – rekla je Orešković, dodajući kako smatra da se Hrebak svrstao na pogrešnu stranu.

-Time je uništio stranku koja je nekad bila sinonim nekih drugih vrijednosti. Pomislimo samo što bi na to rekao gospodin V. Gotovac – zaključila je Orešković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!