ULAGANJA U GRADSKU TRŽNICU Prodavačima i kupcima uskoro se smiješi i ugradnja grijanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Tržnice su, dobro je znano, trbuh grada, ali i njegova, slobodno se može reći – žila kucavica i puls. Osim što su idealno mjesto za kupnju svježih, domaćih namirnica lokalnih poljoprivrednih proizvođača one su i mjesto druženja, razmjene informacija, davanja i primanja savjeta, recepata…Tako su i Virovitičani s nestrpljenjem dočekali ponovno otvaranje starog dijela tržnice čija je obnova počela početkom travnja, a sada je i dovršena, kaže direktor Poslovnog parka d.o.o. Matija Mustač.
FOTO: VPZ
– Postavili smo kompletnu novu glazuru i pločice. Vrijednost radova je otprilike 300 tisuća kuna – kaže Mustač.
Tim su ulaganjem svi koji dolaze na taj stari dio tržnice u Virovitici zaštićeniji od vremenskih uvjeta, pa je i kupnja odnosno prodaja ugodnija. U virovitičkom gradskom poduzeću koje upravlja tim trbuhom grada ne kane stati na tome, otkriva Mustač.
– Tržnicu praktički zatvaramo u cijelosti kako bi na godinu mogli uvesti i grijanje. Našim prodavačima i kupcima želimo osigurati što ugodniju atmosferu – rekao je Mustač.
Grijanje na virovitičkoj tržnici će zimi svakako dobro doći jer nije nimalo lako po hladnoći i minusima koji grizu stajati po nekoliko sati. Najavljena ugradnja grijanja kao i nedavno završena obnova tek su dio sveobuhvatnog ulaganja.
– Što se tiče same tržnice, Poslovni park zacrtao si je cilj da se svake godine uloži između pola do milijun kuna kako bi tako zvani trbuh grada bio što bolji i ugodniji za sve naše prodavače i kupce, žitelje Virovitice, ali i Virovitičko-podravske županije – ističe Mustač.
Boljim uvjetima se na tržnicu u Viroviticu želi i privući više ljudi jer njenim radom su na dobitku svi – i poljoprivrednici koji tako prodaju svoje proizvode i građani koji mogu kupiti svježe domaće proizvode čija se vrijednost počinje cijeniti sve više. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!