GLAS LJUT NA OPONENTE ‘Napravili su od Hrvatske EU prijestolnicu siromaštva!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz županijske stranke GLAS oglasili su se reagiranjem na nedavno priopćenje HDZ-a BBŽ, u kojem lokalni HDZ-ovci prozivaju vodstvo SDP-a koje u posljednje vrijeme često boravi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Njihove su aktivnosti na lokalnoj razini pritom usporedili s navodnim malverzacijama u Rijeci, koja ove godine nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

-Iako je HDZ svojim priopćenjem htio samo napraviti distrakciju s uhićenja velikog broja svojih utjecajnih članova, poprilično je nisko isto raditi preko hrvatskog grada kojem se Europa divi kao prijestolnici kulture – stoji u priopćenju GLAS-a koje potpisuje predsjednica te stranke u BBŽ Ines Šarić.

Ona se potom osvrće i na radijsku emisiju u kojoj je bjelovarski gradonačelnik Hrebak rekao kako je važno za Bjelovar da on bude saborski zastupnik kako bi lobirao za projekte grada.

-Osim što je lobiranje u Hrvatskoj na margini zakona, odnosno nije potpuno zakonito zanimanje, tako je i dao do znanja da HDZ kao njegov koalicijski partner te njihov saborski zastupnik Miro Totgregeli za grad Bjelovar ne čine ništa. Tužno je da izabrani nam zastupnici rade selekciju kojem gradu će pomoći, a kojem ne s obzirom da živimo u istoj državi, samim time se postavlja pitanje tko brine o gradovima i općinama koje nemaju načelnika ili gradonačelnika kao saborskog zastupnika? – pitaju se u GLAS-u, dodajući kako se nadaju daHDZ i HSLS ne planiraju povećanje broja saborskih zastupnika na 555, koliko je u Hrvatskoj jedinica lokalne samouprave. U GLASU-u kažu ih to ne bi čudilo jer se, tvrde, ‘HDZ do sada protivio svakom projektu koji je pokrenut za dobro svih građana naše županije’.

-Stoga dok gradu Rijeci možemo čestitati na tituli Europske prijestolnice kulture, HDZ – u ne možemo čestitati što je od predivne nam Hrvatske napravio Europsku prijestolnicu siromaštva – zaključuju u GLAS-u.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!