KREDITNO ZADUŽENJE Razlog – unaprijed financiranje dva projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Održana je hitna sjednica Gradskog vijeća u Daruvaru, a samo njezino sazivanje izazvalo je revolt kod oporbe koja je izrazila sumnju u valjanost te sjednice. Zašto je ona morala biti sazvana, pojasnio je daruvarski gradonačelnik, Damir Lneniček.
FOTO: GRAD DARUVAR, gradonačelnik Damir Lneniček
– Prvenstveno se hitna sjednica sazvala zbog pozajmice odnosno kreditnog zaduženja. Osnovni razlog pozajmice je unaprijed financiranje Petrovog vrha i obnova bivše zgrade Radio Daruvara gdje bi trebao biti digitalni inovacijski hub – rekao je Lneniček.
Spomenuti projekti, nadalje obrazlaže gradonačelnik, teški su više od deset milijuna kuna, a prije nego novac sjedne iz osnovnih izvora financiranja, Gradska uprava mora platiti unaprijed investicije. Kako ne bi u nijednom trenutku doveli u pitanje financiranje svih gradskih obveza, Grad se odlučio na kratkoročnu pozajmicu u iznosu od 4,6 milijuna kuna.
– Pozajmica ne znači da će se ona potrošiti za neku redovnu potrošnju, već naprotiv, u ugovoru s bankom imat ćemo revolving za ta dva projekta – kaže Lneniček.
Naposljetku, u Gradskoj upravi napominju da im je najvažnije da svi projekti redovno prolaze, a kredit će zatvoriti čim im sjednu novci od nadležnih Ministarstva.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!