REAGIRANJE NA REAGIRANJE ‘HDZ ustrajan u protivljenju gradnji bolnice’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je HDZ BBŽ reagirao na najavu radijske emisije u kojoj predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije tvrde kako se oporba od samog početka protivila izgradnji nove bjelovarske bolnice, optuživši župana Bajsa za laži, stiglo je i priopćenje iz Županije. U njemu se, među ostalim, navodi kako je natječaj za izgradnju nove bolnice raspisan za vrijeme SDP-ove Vlade Zorana Milanović te kako je tada  potpisan Ugovor o sufinanciranju bolnice od strane države u iznosu od 100 milijuna kuna.

-Nakon toga dolazi HDZ-ova Vlada koja je poništila natječaj o građenju koji je bio pri samom završetku, a poništila je i u Ugovor o sufinanciranju i naznačila kako Bjelovarsko-bilogorska županija nema pravo ni sufinanciranja te iste bolnice od strane europskih fondova – stoji u priopćenju iz BBŽ u kojem se dalje navodi kako cijelo to vrijeme HDZ i Miro Totgergeli nisu naznačili da potpisani ugovori trebaju ostati na snazi. Iz Županije podsjećaju i kako su, zajedno sa samom Općom bolnicom, javljanjem na dva europska natječaja osigurali 70 milijuna kuna za gradnju te potpisali Ugovore o sufinanciranju s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

-Kada govorimo tko je za što glasao jedno je činjenica, a to je da je HDZ uvijek glasovao protiv gradnje nove bolnice i da smo slušali njih gradnja nove zgrade bolnice nikada ne bi ni krenula. HDZ smatra da bolnica koju danas gradimo je očito prevelika i nepotrebna, a to nisu propustili naglasiti ni u svom posljednjem priopćenju za medije. Samim time HDZ očito smatra kako gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ne treba nova moderna zgrada bolnice – zgrada 21. stoljeća, već da se naši sugrađani slobodno mogu i dalje liječiti u zgradama iz 18. stoljeća i da je taj standard u zdravstvu i danas prihvatljiv. Ako je HDZ u nečemu ustrajan onda je to do zadnjega negativan stav i protivljenje gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar – zaključuju u Županiji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!