PRODAJU POSLOVNE PROSTORE Razlog – ne “ubiru” dovoljno najamnine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Grad Daruvar prodaje dva poslovna prostora u samom središtu grada. Naime, dolaskom koronakrize čelnicima Grada postalo je prioritetno osigurati dovoljno financijskih sredstava za funkcioniranje svih gradskih obveza.
– Jednostavno smo, predostrožnosti radi, dali dva lokala od kojih nažalost ne ubiremo najamninu koju bi trebali. Na kraju krajeva, mi smo svim našim poduzetnicima iznajmili lokale koji su u najmu te smo im, za trajanje pandemije, oprostili na tri mjeseca najam – kaže gradonačelnik, Damir Lneniček.
FOTO Grad Daruvar
Ti su ugovori, napominje Lneniček, naslijeđeni od ranije kada nije bilo niti licitacija dodavši kako za lokale slične kvadrature trenutno ubiru duplo veće prihode.
– Došli smo do zaključka da je bolje da nešto prodamo. Grad Daruvar, nakon tri godine koliko sam ovdje, ima puno više nekretnina u svom vlasništvu nego što ih je prodano. Dio smo prodali, ali jedan veliki dio još je ostao. Kupili smo samostan u kojem je dio starački dom, a dio samostan. Na sljedećem vijeću razgovarat ćemo o kupnji zgrade bivšeg Elektrometala – rekao je Lneniček.
Inače, lokali koje Grad prodaje nalaze se u Radićevoj ulici, na atraktivnom položaju, a interes za njihovom kupovinom, zaključuje Lneniček, itekako postoji. Prvenstvo kupovine imaju poduzetnici koji trenutno u njima posluju, no ukoliko se s njima ne postigne dogovor, Grad ide na otvoreno tržište.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!