SEZONCI NA MUKAMA Dosadašnje brojke su porazne, no ima još nade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bliži se ljeto, a s njim i nova ljetna turistička sezona. Iako je epidemija koronavirusa uvelike utjecala na dosadašnju, ali i nadolazeću turističku sezonu, nezaposlenih osoba koji su voljni prihvatiti sezonski rad itekako ima. Zbog epidemiološke situacije posljednjih je mjeseci sve stalo, tako da ona prava turistička sezona – tek počinje. Predstojnica bjelovarskog Zavoda za zapošljavanje, Martina Topalović otkriva koliko je ljudi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zainteresirano provesti radno ljeto.
– U našoj evidenciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije imamo 561 osobu od kojih je trećina s područja grada Bjelovara. Otprilike se radi o 220 nezaposlenih osoba s područja grada koje bi prihvatile rad na sezoni – rekla je Topalović.
Predstojnica bjelovarskog HZZ-a Martina Topalović
Koliko je koronakriza utjecala na dosadašnju turističku sezonu, najbolje pokazuju porazne brojke.
– Kada se usporede brojke iz 2019. godine, od siječnja do travnja iz evidencije je više od 200 osoba već odlazilo na sezonski rad dok je ove godine bilo svega oko 40 nezaposlenih – ističe Topalović.
Bjelovarski zavod za zapošljavanje kontaktirao je sezonce koji inače odlaze raditi na Jadran jer je poziv njihovih poslodavaca također stigao. Prema najavama, sezonci će s radom započeti već polovicom lipnja budući da u nekim mjestima popuštanje mjera i epidemiološka situacija to dopuštaju. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!