VRIJEDNA DONACIJA Stigla kamera za brzinsko mjerenje temperature

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Rotary club Bjelovar Općoj je bolnici Bjelovar službeno predao termovizijsku kameru koja služi za detekciju povišene tjelesne temperature. Kamera će se nalaziti na ulazu u Objedinjeni hitni bolnički prijem, a to je tek jedna od 29 termovizijskih kamera dodijeljena zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donacije 29 kamera iznosi 2,9 milijuna kuna dok ona bjelovarska iznosi otprilike 100 tisuća kuna.

– Riječ je o termografskoj kameri koja snima tjelesnu temperaturu svakog tko pokraj nje prođe. Uspješno smo nabavili jednu kameru jer smo reagirali na vrijeme. Distrikt je pokrenuo inicijativu koja je stigla iz svjetske organizacije Rotary Internacional. Klubovi koji su bili voljni podržati inicijativu, aplicirali su, a mi smo bili među njima – kaže Marijan Trnski, predsjednik Rotary kluba Bjelovar.
Veliku pomoć kamera će pružiti upravo zdravstvenim djelatnicima jer ovaj način identificiranja ljudi s povišenom temperaturom, posao će dodatno olakšati.

– Zahvaljujem se članovima Rotary kluba Bjelovar što su nam isporučili hvalevrijednu donaciju koja će nam biti od velike koristi, pogotovo u ovo vrijeme epidemije koronavirusa, ali i u slučaju drugih infekcija. Našim djelatnicima bit će puno lakše, a naši korisnici imat će još veću sigurnost. Iako se ne radi o prvoj donaciji Rotary kluba Općoj bolnici Bjelovar, moram naglasiti kako se ovo sada posebna donacija. Prije svega, zato što se radi o materijalno vrijednoj donaciji kojom se šalje i poruka osjećaja zajedništva i solidarnosti u kriznim situacijama. Svaka pružena ruka, dobro je došla – ističe ravnatelj bjelovarske Opće bolnice, Ali Allouch.

Doktorica Karmela Caparin svjesna je koliko donacija vrijedi i koliko će svim djelatnicima, ali i pacijentima, stajati na usluzi.
– Ovo je super, pogotovo kada imate više pacijenata i kada se brzo mora napraviti trijaža putem koje se otkriva hitnost slučaja. Posebno sada u vrijeme epidemije, ispred bolnice su se nalazili redovi pacijenata kod kojih se samo za mjerenje temperature, po pacijentu znalo oduzeti po pet minuta. U svakom slučaju, mjerenje temperature termovizijskom kamerom puno je brži način rada – zaključuje Caparin. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!