DAN OPĆINE SIRAČ Odgođene manifestacije za cijelu godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Zbog neizvjesne situacije uzrokovane koronavirusom, većina lokalnih samouprava koje ovih dana obilježavaju Dan općine, nisu unaprijed planirali svečana slavlja. Među njima je i Općina Sirač.
– Ove godine nismo ništa svečano planirali. Sve manifestacije odgađamo jer trenutna je uputa, a samim time i važnost, da se pojača gospodarstvo – ističe načelnik Branimir Miler.
Načelnik Branimir Miler
Unatoč koronakrizi, Općina Sirač u najtežim je trenucima dobila 100 tisuća kuna od Ministarstva graditeljstva za mrtvačnicu u Miljanovcu te od Ministarstva regionalnog razvoja 600 tisuća kuna za projekt uređenja Hrvatskog doma. Budući da unaprijed moraju financirati projekte, Općina Sirač odlučila je novac za tu namjenu “izvući” iz općinskog proračuna i to zahvaljujući otkazivanju svih društvenih manifestacija. Računica im govori da 300 tisuća kuna mogu uštedjeti samo otkazivanjem manifestacija, tako da će Siračani ove godine morati preživjeti bez omiljenih društvenih događanja.
– Ove godine osim Dana općine, nema niti čuvenog Gastra, Dana šljiva i Božićnog koncerta jer jednostavno ne znamo što će biti u drugom valu. Zato ne smijemo riskirati jer je to opasno – rekao je Miler.
Što se tiče konkretno Dana općine Sirač, Miler je istaknuo kako su položeni vijenci u Parku branitelja i na groblju te je služena Sveta misa za sve poginule Siračane. Sjednica općinskog vijeća održana je u Hrvatskom domu, ali bez svečanih tonova. Bila je to uobičajena, radna sjednica na kojoj su vijećnici raspravljali kako što bezbolnije preživjeti teške dane i vratiti se na kolosijek razvoja Općine na kojem su ranije bili.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!