PLENKOVIĆ U BJELOVARU Vlada je puno učinila za ovaj kraj, Restart koalicija je to prespavala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Siguran sam da će lista HDZ-a i partnera u II. izbornoj jedinici na izborima osvojiti minimalno šest mandata – poručio je s današnje sjednice Županijskog odbora HDZ-a BBŽ šef te stranke i hrvatski premijer Andrej Plenković. Osim njega, na stranački skup u Bjelovar stigao je i glavni tajnik stranke i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji će nositi listu u II. izbornoj jedinici, a među imenima na listi koja nisu iz HDZ-a naći će se i predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Plenković je iz Bjelovara poručio kako je u uspjeh u II. jedinici uvjeren iz više razloga.

-To govorim s uvjerenjem da smo učinili puno za Bjelovarsko-bilogorsku županiju i za cijeli ovaj kraj. Ovo je županija u kojoj smo amo u krizi uzrokovanoj Covidom 19 dali 76 milijuna kuna direktne pomoći poslodavcima za više od 11 tisuća radnika, samo za ožujak i travanj – kazao je Plenković, podsjećajući kako na istu mjeru poslodavci mogu računati u svibnju, a pojedine gospodarske grane i nakon toga. Plenković je podsjetio i na izgradnju brze ceste od Zagreba prema Bjelovaru koja se primiče završenoj fazi, kao i na otvorenje pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec.

-Vjeruje da su članovi Restart koalicije to prespavali, budući da su se posljednje četiri godine bavili destrukcijom. Teško je zabilježiti nešto konkretno, osobito kad se njihov program svodi na prepisivanje programa iz 2011. godine – kazao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a prokomentirao je i izgradnju nove bjelovarske bolnice, koja se u predkampanji na lokalnoj razini pokazala kao goruća tema, i to zbog činjenice da se projekt čija je ukupna vrijednost procijenjena na 270 milijuna kuna, gradi bez osiguranih 100 milijuna. Kazao je kako je aktualna Vlada i do sada kontinuirano ulagala u zdravstveni sustav.

-Tu su bolnice u Puli, Rijeci, ulaganja u dnevne bolnice, kirurgije i hitne pomoći diljem zemlje. Jednako je važno da i bolnica u Bjelovaru dobije svoje novo ruho. Kao predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a ja u potpunosti podržavam taj projekt, Bjelovar i ova županija zavrjeđuju novu bolnicu i nalazit ćemo financijska rješenja kako da podupremo ovaj projekt – kazao je Plenković, napominjući kako je aktualna Vlada za njega već osigurala 70 milijuna kuna kroz EU fondove.

U pobjedu na izborima uvjeren je i nositelj liste za II. izborni jedinicu Gordan Jandroković.

-Jako je puno napravljeno za ovaj kraj, posebno smo posljednjih mjeseci pokazali snažnu odgovornost i ozbiljnost u prevladavanju najveće krize od Domovinskog rata, one povezane s koronavirusom. Osigurali smo sjajne rezultate kada je u pitanju zaštita zdravlja i ljudskih života u usporedbi s drugim zemljama ne samo u Europi, nego i u svijetu – istaknuo je Jandroković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!