SVE U JEDNOM Rekonstrukcija ceste, kanalizacija i nogostup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – U općini Končanica započele su pripreme za projekt rekonstrukcije ceste i izgradnje kanalizacije te nogostupa. Načelni sporazum s Hrvatskim cestama već je potpisan te je sada na putu za još jedan potpis, s Hrvatskim vodama. Rekonstrukcija ceste D5 trebala bi krenuti iduće godine, a uz nju, kanalizacija i nogostup posebna su želja Općine, ističe načelnik, Zlatko Bakunić.
– Radi se o rekonstrukciji ceste D5 koja bi trebala krenuti iduće godine, od kružnog toka u Velikim Zdencima do Daruvara. Kada se već obavlja rekonstrukcija ceste, htjeli bismo izgraditi našu kanalizaciju za fekalne vode jer u projekt Hrvatskih cesta je uključena izgradnja kanalizacije za oborinske vode i, naravno, nogostupa što je nama vrlo važno – rekao je Bakunić.
Budući da je riječ o državnoj cesti koja je jako prometna, velika je opasnost što nogostup ne postoji, napominje Bakunić.
– Rekao sam, daj Bože da doživim taj nogostup u Končanici. Naravno, to je državna cesta, a mi kao lokalna samouprava niti imamo sredstava niti smo mogli ulagati u taj dio. Cesta je prometna, nema nogostupa i zato je sreća što se ništa nije dogodilo, a da se dogodi, kasno je onda tražiti krivce – ističe Bakunić.
Na Općini je da napravi glavni i idejni projekt koji će otprilike iznositi oko 400 tisuća kuna, a financirat će ga Hrvatske vode. Do kraja godine, kaže Bakunić, moraju se potruditi dobiti građevinsku dozvolu, kako sljedeće godine, kada krenu radovi, ne bi kočili radove Hrvatskim cestama. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!